• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.05.2021

21:51

RUDAN "POKOPALA" HRVATSKU ZBOG "UBIJ SRBINA"! Ništa tu nije spontano, nemaju kune u džepu za pivo i sendvič, ali urlaće štagod...

Društvo

RUDAN "POKOPALA" HRVATSKU ZBOG "UBIJ SRBINA"! Ništa tu nije spontano, nemaju kune u džepu za pivo i sendvič, ali urlaće štagod...

Podeli vest

Hrvatska književnica Vedrana Rudan ocenila je u tekstu na svom blogu da u Hrvatskoj u vreme kada se zemlja suočava sa teškom situacijom u vezi sa korona virusom, udarne vesti ne bi trebalo da budu one koje se odnose na incidente kao što je bio događaj u Borovom Selu gde je grupa navijača uzvikivala "Ubij Srbina"

Rudan smatra da se jučerašnji incident nije desio slučajno.

Ističe da se u Hrvatskoj ništa ne odvija spontano, a da će momci koji "nemaju kune u džepu za pivo i sendvič urlati štagod naručiocima padne na pamet".

Konstatuje i da nećemo saznati ko su naručioci.

- Grupa divljaka je u Borovom Selu u pratnji policije urlala: Ubij, ubij Srbina. Navodno navijači. Narušavali su javni red i mir. Normalnima je jasno da je to bilo kazneno delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju. Za takvo nedelo predviđena je kazna do tri godine zatvora, za organizatore do pet - piše Rudan.

Pitajući se šta bi ovde i danas u Hrvatskoj zaista trebalo da bude prelomna vest, ona ukazuje na to da dnevno od korona virusa umre "pun autobus ljudi, onaj veći".

- Kad neko umre od korone, njegovi najbliži uglavnom nisu vakcinisani i moraju ostati u karantinu. Pogreb smeju organizovati tek nakon nekoliko dana. Mrtvaci se gomilaju. Bolnice nemaju dovoljno frižidera, pa uskaču groblja koja takođe nemaju dovoljno frižidera, pa uskaču... Gde se smrzavaju naši pokojnici? U mesarama? Velikim trgovačkim centrima? Zatvorenim hotelima? Možda sam perverzna, ali baš ne bih želela ležati mrtva, žuta i kruta između dva goveđa buta - piše Rudan.

NJIMA JE SAMO DO TOGA DA ZABODU NOŽ U LEĐA SRBIMA! Hrvatska spremna da plati kauciju za Tačija i ostale haške optuženike! IZA SVEGA STOJI MILANOVIĆ?!

Ona je u tekstu nabrojala nekoliko afera koje su uznemirile hrvatsku javnost, te istakla da ljudi umiru od gladi, da im je dosta i korone i karantina, da nema kulture ni hemoterapije, nema posla, nema nade, ali da "ima samo kriminalaca na vlasti koji međusobno dele plen, a sve ga je manje".

- Ipak, dok god u Hrvatskoj bude nešto što se može ukrasti, vodiće se krvave bitke između razbojnika koji nikad nisu i nikad neće odgovarati nizašta. Zašto i bi? Hrvati su vo koji jedva čeka da ga tresne malj da najzad izdahne pa odahne".

KRIVOKAPIĆ DA ODLULČI, ILI JE SA MILOM ILI SA NAMA, mora preuzeti odgovornost ako Leposavić bude razrešen! SPREMA SE NOVA BURA U CRNOJ GORI!

Na kraju teksta vraća se na incident u Borovom selu i pita se ko bi ubio Srbina "kad bi zaista trebalo danas u Hrvatskoj krenuti u lov na Srbina".

- Hrvatska odavno nije zemlja lovaca. Hrvatska je zemlja mrtvaca - zaključuje Rudan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Nije sve tako crno kao sto Rudan kaze. Dokaz je Milankovic koji ce platiti kauciju za teroriste UCK da se brane sa slobode. Treba nauditi Srbiji a sto vi nemate sta da jedete nije problem vaseg predsednika. Birali ste ga neznajuci da vo ostaje vo i kao predsednik.

Tata

pre 2 godine

Kakvi su hrvati jadnici.Ne sjecam se njihovih junackih jurisa kad su trebali da jurisaju .Sve sto su dobili ,dobili su jer im je Sloba dao.Nek se ne kurce puno,da ne bi opet zvali citav svijet u pomoc.Da ne bude opet:"pomagajte,pobise nas Srbi".

Cika Sale

pre 2 godine

Hrvati da se zahvale onom milosevicu on im je dao sve a Srbiju i nas ocrnijo za sva vremena da je bijo pametan sa amerima bi im uzeli pola hrvatske za odstetu u drugom svetskom ratu ali glupi Milosevic sve im dade . hrvati vi trebali da mu zlatan spomenik podignu ali to i nisu pravi hrvati jedini pravi Hrvat je bijo Tudjman i gospodja Rudan to su pravi hrvati ovo drugo su sve Srpski Janicari.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija