• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.05.2021

22:06

AMAN, UKINITE IM VIZE, SRBIJA NIJE PROTIV, ŠTAVIŠE! Priština zahteva liberalizaciju viznog režima, ako Brisel kaže DA,  DRUMOVI ĆE SE UŽELETI ALBANACA, ALI...

Društvo

AMAN, UKINITE IM VIZE, SRBIJA NIJE PROTIV, ŠTAVIŠE! Priština zahteva liberalizaciju viznog režima, ako Brisel kaže DA, DRUMOVI ĆE SE UŽELETI ALBANACA, ALI...

Podeli vest

Vlada Kosova, koju predvodi premijer Aljbin Kurti, objavila je plan za sprovođenje njenog programa za period 2021-2025, kao i zakonodavni program za 2021. godinu, prenosi Ekonomija Onlajn

Što se spoljne politike tiče, istaknuto je da je Kosovo već ispunilo sve uslove za liberalizaciju viznog režima, prenosi Telegrafi.

- Kosovo je ispunilo sve uslove potrebne za liberalizaciju viznog režima. Velika većina država članica EU, Komisija EU i Evropski parlament podržavaju želju naroda Kosova da ne ostane jedina izolovana zemlja na Balkanu. Istovremeno, zahtevaćemo od ovih zemalja da građani Kosova ne budu taoci rasprava o njihovoj unutrašnjoj politici", kaže se u objavljenom programu.

Vlada dalje navodi da nije u pitanju samo sloboda kretanja građana Kosova, već i kredibilitet institucija EU. 

- Potrebno je poverenje, a ne diskriminacija - navodi se u objavljenom programu.

BAZDULJ RASTOČIO SARAJEVO, to je najzatvoreniji, najjednoumniji grad od Sutle do Ibra! MUHAREM BIO SA HANDKEOM I JOŠ U SRBIJI, TO SE NE PRAŠTA!

Kako bi se dokopali EU i posla više stotina hiljada Albanaca je uzelo srpske pasoše, a najmanje 200.000 Šiptara je napustilo KiM.  Da bi se dokopali Zapada Albanci na KiM se masovno odriču kosovskog državljanstva

Zvanična Priština je u panici jer je Srbija ta koja može nešto da ponudi Albancima i biće sve atraktivnija za njih. Zato je logično da se mladi Albanci pitaju šta im to nudi Priština ako su jedini izlaz u situaciji u kojoj se nalaze prepoznali u uzimanju državljanstva Srbije.

Prema podacima sa "crnog tržišta" Šiptari su  plaćali i do 5.000 evra za dobijanje biometrijskog pasoša Srbije kako bi bez vize putovali u zemlje Evropske unije. Pritom su morali da odjave boravište sa Kosmeta i da potraže adresu u Srbiji. Najčešće su to radili u Bujanovcu i Preševu.

I DODIK OTVORIO KARTE, AKO OVO NE PROĐE - MIRAN RAZLAZ! Srpska će čekati predstavnike FBiH, oni moraju da pristanu na razgovore...

Mediji u Prištini primećuju da nema više prakse i određivanja koji sin ide u inostranstvo, a koji ostaje da čuva kuću - svi odlaze, a kuća se zaključava. U njoj borave samo mesec dana godišnje. Njihova deca odrasla u inostranstvu sve manje dolaze, a generacije rođene na Zapadu posle 1999. albanski slabo znaju, ili ga uopšte ne govore.

Natalitet je u naglom opadanju i retkost je videti porodice sa troje dece. Dolaze generacije koje se života pre 1999. godine gotovo i ne sećaju i koje nemaju cilj stvaranja nekakve države jer to već, fiktivno, imaju. Znaju samo da žive siromašno i da im je vizna liberalizacija prilično daleko. To ih frustrira. Sada se polako osvešćuju i sve im je jasnije da je san o „državi Kosovo" propao, i da Amerikanci ipak igraju za svoje, a ne njihove interese.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija