• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

14.05.2021

10:37

OVO SU DATUMI KAD ĆE VAM LEĆI NOVAC NA RAČUN! Evo ko će sve do kraja godine dobiti novac!

Društvo

OVO SU DATUMI KAD ĆE VAM LEĆI NOVAC NA RAČUN! Evo ko će sve do kraja godine dobiti novac!

Podeli vest

Posle 30 evra državne pomoći, sa čijom se isplatom završava 20. maja, na red dolaze nove prijave i isplate od strane države i za penzionere i za sve ostale koji su se prijavili, a imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji

Prvi najvažniji datum je 15. maj kada ističe rok za prijavu za 30 evra, čija isplata je u toku, ali i za 30 evra koje će država isplatiti u novembru. Drugi važan datum je 20. maj kada je i poslednji dan za isplatu prvih 30 evra. Ukoliko se još niste prijavili to možete učiniti preko sajta idp.trezor.gov.rs, ili na broj telefona 0800 101 100.

Jun: jedna prijava, dve isplate

Naredne isplate, ali i prijave, kreću u junu. Prvi važan datum je 1. jun i tada kreće prijava za 3.000 dinara za sve građane koji su vakcinisani. Prijava traje do 15. juna, a pravila su sledeća.

Svi koji su primili makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na 3.000 dinara. Penzioneri se ne prijavljuju, a prijava za ostale će biti identična prijavi za 60 evra.

To praktično znači da će i za 3.000 dinara za vakcinisane biti potrebno ostaviti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun ili želite da vam se automatski otvori. Prijava će biti moguća elektronski preko sajta Uprave za trezor, ali i telefonski.

Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina, a pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna.

Foto: Pixabay

Kalendar isplata i prijava:

28. april - početak onlajn prijave

5. maj - početak prijave telefonom

6. maj - penzioneri dobijaju prvih 30 evra

7. maj - korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni dobijaju prvih 30 evra

12. maj - počinje isplata prvih 30 evra svim građanima

15. maj - poslednji dan za prijavu

20. maj - završetak isplate prvih 30 evra svim građanima

Jun - nezaposleni dobijaju dodatnih 60 evra

1. jun - počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

15. jun - kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane

12 - 20. jun - isplata 3.000 dinara za vakcinisane

Septembar - penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra

Novembar - isplata drugih 30 evra za sve kategorije

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

U junu će biti isplaćana i dodatna pomoć od 60 evra za sve nezaposlene koji su prijavljeni na biro (NSZ), a kojih ima oko pola miliona. Za ovu pomoć prijava nije potrebna.

Septembar i novembar: Penzionerima 50 evra, potom i svima po 30

Posle isplate od 30 evra u maju, penzioneri će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra. I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

Ko se prijavljuje, a ko ne mora?

- punoletni građani, državljani Srbije sa aktivnim prebivalištem - moraju da se prijave za pomoć od 60 evra. Rok prijave do 15. maja.

- penzioneri - ne moraju ni za 60 evra, niti za dodatnih 50 evra, ni za 3.000 za vakcinisane

korisnici socijalne pomoći - dobijaju 60 evra i ne moraju da se prijavljuju

nezaposleni na birou - moraju da se prijave do 15. maja za 60 evra koji dobijaju kao i ostali građani, a ne moraju da se prijavljuju i za drugih 60 evra koje dobijaju po osnovu nezaposlenosti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija