• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2021

15:35

UKIDA SE ROMING S GRČKOM! Ministarka Matić: Odluka sledeće nedelje!

Društvo

UKIDA SE ROMING S GRČKOM! Ministarka Matić: Odluka sledeće nedelje!

Podeli vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je danas u Nišu da će verovatno krajem sledeće nedelje u Atini sa svojim grčkim kolegom razgovarati o Sporazumu o ukidanju rominga između dve zemlje

Ona je posle razgovora sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski istakla da veruje da će sporazum odmah stupiti na snagu, ali da je za njegovu primenu potreban određeni vremenski period te da se ukidanje rominga sa Grčkom može poklopiti sa ukidanjem rominga za Zapadni Balkan, što je najavljeno za 1. jul.

- Mi smo sporazum o smanjenju cena rominga sa Grčkom planirali još prošle godine i on je trebalo da bude potpisan mnogo ranije. Međutim, pandemija korona virusa je te planove poremetila, ali sada već možemo očekivati smanjenje cena rominga - navela je ministarka.

Govoreći o konkursima u oblasti turizma istakla je da su raspisani konkursi za infrastrukturne projekte kao i za projekte promocije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka Tatjana Matić

Navela je da je rok za infrastrukturne projekte 30. jun dok je za projekte promocije, jedan rok već bio produzen i da se uskoro mogu očekivati odluke o tome koje će projekte ministarstvo na čijem je čelu podržati.

Sotirovski je navela da je rukovodstvo grada Niša ministarki predočilo šta se u oblasti turizma u ovom gradu započelo, šta se planira i šta je vizija za dalji razvoj, pošto Niš svoju razvojnu šansu vidi upravo u turizmu.

Razvoj domaćeg turizma

- Razgovarali smo o tome kako možemo da pomognemo Niškoj banji da se iz sadašnjeg stanja zaboravljene banje vrati na staru slavu, ali i kako možemo turistima koji dolaze u Niš da sve čime raspolažemo ponudimo i upakujemo u jedan integrisani turistički proizvod - rekla je Sotirovski.

Izrazila je zadovoljstvo prihvatanjem njihovih predloga, a posebno time što će ministarstvo razmotriti projekat koji obuhvata poletište na opštini Pantelej za paraglajderiste i za svetski kup koji se u Nišu održava sledeće godine, ali za povezivanje sa Cerjanskom pećinom koja je važna zbog ljudi koji se bave adrenaliskim sportovima.

Kako je navela gradonačelnica Niša, razgovaralo se i o izgradnji akva-parka, otvorenih bazena na Kulištu kao i bortaničke bašte.

Prema njenim rečima, dobro je za vraćanje turizmu i normalnom životu to što Niš ima više od 50 odsto vakcinisanih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija