• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2021

18:41

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! U SRBIJI VEŽBAJU RUSKI I SRPSKI SPECIJALCI, U BIH AMERI, NATO I SARAJEVO! Američki bataljoni širom Balkana, OVOLIKO VOJSKE NIJE BILO JOŠ OD...

Društvo

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! U SRBIJI VEŽBAJU RUSKI I SRPSKI SPECIJALCI, U BIH AMERI, NATO I SARAJEVO! Američki bataljoni širom Balkana, OVOLIKO VOJSKE NIJE BILO JOŠ OD...

Podeli vest

U Srbiji počele vežbe ruskih i srpskih specijalnih snaga, istovremeno u BiH se održava vojna vežba "Brzi odgovor 21" na tri lokacije - poligonima Manjača i Glamoč, kao i u kasarni Dubrave kod Tuzle. Cilj je onemogućavanje navodnog malignog uticaja Rusije na Balkanu

Slučajno ili ne, Moskva je u Srbiju poslala 200 specijalaca i 11 jedinica opreme specijalne formacije Zapadnog vojnog okruga. Naziv zajedničke antiterorističke taktičke vežbe je "Zajednički odgovor 2021".

Specijalne snage dve države vežbaće sletanje na padobranskim sistemima "Arbalet", kretanje do objekta ilegalne oružane formacije, njeno blokiranje i uništavanje. Pored toga, predviđeno je gađanje iz različitog naoružanja, prenosi TV Zvezda.

 

 

Vojni analitičari u Evropi, ali i na Balkanu upozoravaju da odavno članice NATO nisu izvodile ovoliko vojnih vežbi, posebno na Balkanu. U manevrima se isprobava svašta, od desanta do artiljerijske vatre.

Tako je za "Brzi odgovor 21" u BiH koja se održava na tri lokacije: poligonima Manjača i Glamoč, kao i u kasarni Dubrave kod Tuzle učestovati 500 vojnika Oružanih snaga BiH i oko 700 pripadnika američkih vojnih snaga, sa opremom koja je ranijih dana sukcesivno stizala u BiH.

"IZBIĆEMO IM ZUBE!" Putin grmi, ovo je njegova najbrutalnija pretnja do sada! Ruski lider "sirovo" objasnio kako će proći svako ko posegne za parčetom ruske zemlje!

Američki bataljoni već su raspoređeni u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Albaniji i usmereni su prema Moskvi, Poruka je jasna: Mi smo ovde, a ne vi!

U tok kontekstu Srbija je blago rečeno u "nebranom grožđu". Srbija je neutralna, pokušava da balansira između dve suprotstavljene strane, ali to je u trenutnoj situaciji teško.

RADO IDE CRNOGORAC U VOJNIKE?! Ministarstvo odbrane tvrdi da nastavljaju učešće misije u KFOR-u, DF najavljuje interpelaciju!

Zato su vežbe srpskih i ruskih specijalaca na Zapadu protumačene kao prst u oku NATO, iako je za septembar planirana srpsko-američka vežba padobranaca na teritoriji Srbije.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

nego daj ti jos aviona sistema protivvazdusnih pa da lagano idemo dalje,to treba Srbiji da bude jaka ,da se sumadija uradi sa jerinom 1 za 300 km a ne da bude osakacena za 70 km

Liber

pre 2 godine

super,blago i nama i onima oz bosne,amerikanci i rusi dosli ovde da vezbaju vojske,naravno i jedni i drugi hiljade kilometara daleko od svojih granica.ma fantasticne vesti nema sta.a mi i jedni i drugi valjda treba da budemo presrecni sto su dosli preko nasih pedja da se odmetavaju

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija