• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.05.2021

07:11

DANAS ISTIČE ROK ZA OPŠTINE Sledeći korak lista prihvaćenih, a potom prijava građana za novac za stolariju

Društvo

DANAS ISTIČE ROK ZA OPŠTINE Sledeći korak lista prihvaćenih, a potom prijava građana za novac za stolariju

Podeli vest

Rok do koga lokalne samouprave mogu da podnesu prijavu na javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova ističe danas.

Prijave se podnose Ministarstvu rudarstva i energetike, koje će na svojoj internet stranici objaviti koji programi su prihvaćeni.

Izabrane jedinice lokalne samouprave nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom i donošenja svojih propisa o raspodeli sredstava, raspisaće dva javna poziva.

Prvi za izbor privrednih subjekata koji se bave energetskom sanacijom i nakon formiranja liste subjekata, raspisaće se poziv za građane, koji će se obraćati izabranim privrednicima za stručnu pomoć oko radova i od kojih će dobijati predračune za radove, a koje ce zatim prilagati uz prijavu na javni poziv.

Očekuje se da će se javni pozivi za građane raspisati početkom trećeg kvartala 2021. godine.

Javni poziv za lokalne samouprave predstavlja pilot projekat na osnovu kojeg će Ministarstvo rudarstva i energetike dalje razvijati modele i mogućnosti subvencija mera energetske sanacije.

Pored budžetskih sredstava u narednim godinama iz Ministarstva očekuju finansijsku podršku fondova EU, kao i međunarodnih finansijskih institucija kao što su Svetska banka, Evropska investiciona banka, Banka za obnovu i razvoj, Nemačka razvojna banka KfW i sl.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija