• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2021

16:22

AKO STE PRIMILI KINESKU VAKCINU, OBAVEZNO PROČITAJTE! Oglasili se američki naučnici zbog Sinofarma!

Društvo

AKO STE PRIMILI KINESKU VAKCINU, OBAVEZNO PROČITAJTE! Oglasili se američki naučnici zbog Sinofarma!

Podeli vest

Dve vakcine kineske kompanije Sinofarm su bezbedne i efikasne protiv kovid-19, navedeno je u studiji objavljenoj u medicinskom Časopisu Američkog lekarskog udruženja

Naučnici su čekali više detalja o ove dve vakcine, iako se one već koriste u mnogim zemljama, a jedna je nedavno dobila podršku Svetske zdravstvene organizacije za hitnu upotrebu, preneo je AP.

U izveštaju objavljenom onlajn u Časopisu Američkog lekarskog udruženja, zaključuje da su vakcine efikasne oko 73 odsto, odnosno 78 procenata, kao što je Sinofarm ranije i tvrdio.

Istraživači iz Sinofarma i njegovih lokalnih partnera na Bliskom istoku navode da je u istraživanju učestvovalo oko 40.380 učesnika.

Dve vakcine

Korišćene su dve vakcine kompanije Sinofarm, jedna koju je razvio Institut bioloških proizvoda iz Vuhana, druga koju je razvio Pekinški institut za biološke proizvode i placebo.

Istraživanje je izvedeno u četiri države - Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Jordanu, međutim, u studiji su prikazani samo podaci za Bahrein i UAE.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sinofarm vakcina

- Nema ničeg vrlo iznenađujućeg. U skladu je sa onim što su ranije tvrdili, ali ne uklanja u potpunosti sumnje u vezi Sinofarma - rekao je Ðin Dong-jan, profesor medicine na Univerzitetu u Hong Kongu koji nije bio ukljucen u studiju.

Primili milioni širom sveta

Vakcine, obe napravljene od inaktiviranih virusa, već su date milionima ljudi širom sveta.

Svetska zdravstvena organizacija odobrila je Pekinškom institutu za biološke proizvode vakcinu protiv kovid-19 za hitnu upotrebu početkom maja, tako da je to prva kineska vakcina koja je dobila sertifikat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

A zapadni " strucnjaci" su kao referntni. Koliki su " strucnjaci" pokazala je Korona kriza. Sve tje odavno prezentovano od strane Kine. Oni su to sada samo potvrdili.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija