• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.06.2021

21:52

OD PONOĆI POČINJE PRIJAVA ZA 3.000 DINARA PUTEM KONTAKT CENTRA! Evo kakva je procedura i koji broj telefona da pozovete!

Društvo

OD PONOĆI POČINJE PRIJAVA ZA 3.000 DINARA PUTEM KONTAKT CENTRA! Evo kakva je procedura i koji broj telefona da pozovete!

Podeli vest

U ponoć, 4. juna, počeće sa radom kontakt centar preko kojeg će vakcinisani građani, telefonskim putem, moći da se prijave za novčanu podršku države u iznosu od 3.000 dinara. Broj telefona kontakt centra je 0800/100-302 i taj poziv je besplatan

Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijavi svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka, odnosno koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, i do sada se za ovu meru ekonomske podrške države vakcinisanim građanima, prijavilo 980. 000 ljudi.

Кorisnici penzije ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Кorisnici socijalne pomoći se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija