• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.06.2021

11:38

Advokatska komora Srbije: Potpisivanjem Sporazuma između AKS i Ministarstva pravde otklonjen razlog za organizovanje protesta

Advokatska komora Srbije

Društvo

Advokatska komora Srbije: Potpisivanjem Sporazuma između AKS i Ministarstva pravde otklonjen razlog za organizovanje protesta

Podeli vest

Povodom poziva advokatima „na proteste povodom ZPP-a“ upućenih preko društvenih mreža od strane advokata pojedinaca i pojedinih udruženja građana koja nisu povezana sa advokaturom, oglasio se Upravni odbor Advokatske komore Srbije.

- Upravni odbor Advokatske komore Srbije ukazuje da je potpisivanjem Sporazuma između
Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde od 04.06.2021. otklonjen razlog za
organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i
dopunama Zakona o parničnom postupku - stoji u saopštenju koje je potpisao Viktor Gostiljac i dodaje:
- Ovim Sporazumom je konstantovano da Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o
parničnom postupku neće ići u dalju proceduru i određuje se formiranje nove Radne

grupa za izradu teksta Nacrta u kojoj će advokatura imati 50% članova čime je potvrđeno
da izmene i dopune Zakona neće biti donete bez konsensuza sa advokaturom o svim
ključnim pitanjima. Pri ovakvom stanju stvari, Upravni odbor Advokatske komore Srbije smatra da
organizovanje daljih protesta protiv spornog Nacrta nema više nikakve veze sa samim
tekstom nacrta i borbom za prava građana, već su u funkciji borbe za vlast u komorskim
organima.
U saopštenju se navodi da Upravni odbor Advokatske komore Srbije ocenjuje ovakvo ponašanje kao neodgovorno prema advokatima koje ima za cilj da advokaturi suzi polje delovanja, ukloni je iz
pregovaračkog procesa i uvede u obustavu rada.
- Advokatska komora Srbije ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje mišljenja,
ali ukazuje da stavovi i zahtevi izneti od strane neformalnih organizatora protesta
nisu stavovi Komore. Upravni odbor Advokatske komore Srbije poziva advokate Srbije da pruže podršku Advokatskoj komori Srbije u njenim naporima da novonastalu situaciju reši u najboljem
interesu advokature i građana Republike Srbije i saopštava da će o radu nove radne
grupe i toku pregovora sa Ministarstvom pravde obaveštavati advokatsku i širu
javnost - navodi se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Vama treba skresati noge. Vi ste zlo ove države, VELIKO ZLO koje ovaj narod mora pobediti. Sami pišete zakone i realizujete iste onako kako vama odgovara. Kad vam nešto ne odgovara vi odmah u štrajk i proteste. Zato ste i tražili da sudstvo bude nezavisno i da radite šta vam volja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija