• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

10.06.2021

23:51

DARIJI KISIĆ ZABRANJEN DOLAZAK NA KiM! Uprkos najavljenoj poseti Priština sprečila profesorku da ode na ispit

Društvo

DARIJI KISIĆ ZABRANJEN DOLAZAK NA KiM! Uprkos najavljenoj poseti Priština sprečila profesorku da ode na ispit

Podeli vest

Prištinske vlasti zabranile su večeras ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Prof. dr Kisić Tepavčević je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo da sutra i prekosutra, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemiologiju održi ispit studentima treće godine. 

Profesorka Kisić-Tepavčević je dolazak na Kosovo i Metohiju najavila u svojstvu profesora, a ne u svojstvu ministra, navodi se u Petkovićevom saopštenju.

Međutim, vlasti u Prištini večeras su bez ikakvog obrazloženja ili razloga, preko prištinskog oficira za vezu odbile da prof. Kisić-Tepavčević dozvole sutrašnju posetu, kojoj Priština na ovaj način brutalno sprečava odlazak na posao. 

Istovremeno, bez obrazloženja je odbijena i molba grupe od 39 hodočasnika iz centralne Srbije koji su za predstojeći vikend želeli da obiđu više svetinja na Kosovu i Metohiji, navodi direktor Kancelarije za KiM..

Po sredi je nastavak brutalnog kršenja postignutih sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama dogovorenih i potpisanih u Briselu između Beograda i Prištine. 

Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredeljenje i jasno stavlja do znanja da se protivi svemu srpskom. 

Očigledno je da prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem nemaju valjanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelje, pa se sada služe ovakvim potezima koji direktno potkopavaju dijalog. 

Evropska unija kao garant potpisanih sporazuma i posrednik u dijalogu ne sme ostati nema na ovakve jednostrane poteze Prištine i očekujem njihovu jasnu reakciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 2 godine

Zašto se toleriše iživljavanje, istom tom Kurtiju treba raspisati poternicu ako je osuđen i pušten zahvaljujući Koštunici,sankcije su manir koji jedino poštuju.

Smrad

pre 2 godine

Pa nije li Kosovo je Srbija. Kako to da treba dozvola da ideš po svojoj zemlji?

samo istina

pre 2 godine

buahahahaha, jel Đilas opet kriv, srpčadi bolesna

Rade R

pre 2 godine

To je da bi pokazali koliko su moćni! "Bravo" Šiptari, sve ove vaše gluposti će vam se jednog dana okupati o glavu, samo tako nastavite!

Voja

pre 2 godine

Uplašili se Šipci da im Darja ne unese lepotu i možda miris vakcine

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija