• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

02.07.2021

11:32

Počelo glasanje za prigodnu poštansku marku povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Promo

Društvo

Počelo glasanje za prigodnu poštansku marku povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Podeli vest

Proglašenje pobednika u ponedeljak

Izbor za prigodnu poštansku marku kojom će u prigodnom filatelističkom izdanju 15. oktobra biti obeležen jubilej – 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, otpočeo je danas.

Glasanje za najbolji od pet predloga – po dve prigodne poštanske marke u formi bloka, koji imaju za motive simbolične prikaze zajedničkih vrednosti, nacionalne simbole i znamenite ličnosti koji se u javnosti doživljavaju kao najsnažnija veza Srbije i SAD, organizovano je putem aplikacije Vajber.

Ova minijaturna umetnička dela izradili su profesionalni autori poštanskih maraka Pošte Srbije. Glasanje za članove zajednice Viber Srbija otvoreno je danas u 10 časova, traje do ponedeljka 5. jula do 10 časova, na linku:

https://invite.viber.com/?g2=AQBVu8q0КVf4Zkelfn43SM9NYJwcy%2Fm0q94BSDhh6dF
PiulWzg4Iat5SMF5oDfew
.

Pobednik će biti proglašen u ponedeljak, 5. jula, objavljivanjem pobedničkog rešenja na zajednici Viber Srbija, a 15. oktobra će se naći na poštanskoj marki kojom se slavi 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD. Glasanje se organizuje u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu i kompanijom Rakuten Viber.

Pošta Srbije poziva sve zainteresovane građane da glasaju i daju doprinos izboru rešenja koje će na najbolji način predstaviti vrednosti koje danas spajaju Srbiju i SAD. Ovo je i prvi put da se u saradnji sa jednim diplomatskim predstavništvom u Beogradu organizuje promotivno glasanje za izbor prigodne poštanske marke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 2 godine

Nakon svega sto su nam uradili, Boze sacuvaj da ih nazivamo prijatelje. 140god dushmani!!

NEBOJŠA

pre 2 godine

господо та смрдљива творевина,нећу рећи сржава,јер то није,терористичка организација,геноцидна машинерија,извршила је нај бнуснији злочин над нашим народом,који и даље траје.и ко зна колико још ће трајати.ПА ДА ЛИ СТЕ ВИ ПРИ ЧИСТОЈ СВЕСТИ ИЛИ СУ ВАС ОНИ ПЛАТИЛИ Д СЕ ПОНАШАТЕ КАО МЕНТАЛНО РЕТАРДИРАНИ МАЗОХИСТИ ???

Bane

pre 2 godine

Damp na markicu da stavimo Milicu Rakić i ništa više

miki

pre 2 godine

Moj predlog je da se stavi slika nasega precednika kako potpisuje Vasingtonski sporazum na onoj maloj stolicici pred Trampom. Ta slika najbolje prezentuje nase odnose

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija