• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

02.07.2021

12:20

IGOR MIROVIĆ: Nema nepravilnosti u domovima za decu u AP Vojvodini

S.K.

Društvo

IGOR MIROVIĆ: Nema nepravilnosti u domovima za decu u AP Vojvodini

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da se kontinuirano vodi računa o svih šest domova za smeštaj dece i omladine kojima je osnivač, i do sada nisu zabeležene nepravilnosti u radu ovih ustanova, niti je konstatovano zanemarivanje korisnika.

- U protekle četiri godine Pokrajinska vlada izdvojila je 260,7 miliona dinara za poboljšanje standarda i kvaliteta života korisnika i zaposlenih u tim ustanovama, dok će novim rebalansom pokrajinskog budzeta biti izdvojeno više od 70 miliona dinara.

Investiciona ulaganja u poboljšanje uslova života i rada u tim ustanovama su značajna, a Pokrajinska vlada jednako brine i o stručnom aspektu rada sa decom, što potvrđuju i redovni inspekcijski nadzori kojih je od 2018. godine do danas bilo ukupno sedamnaest. Od početka ove godine inspekcija je kontrolisala domove u Veterniku i Sremskoj Kamenici i u njima nisu utvrđene nepravilnosti u radu – istakao je Mirović.

On je dodao da je , iako su inspekcijski izveštaji pozitivni, lično naložio da se izvrše dodatne kontrole i ostalih ustanova.

- Pokrajinska vlada u potpunosti je na raspolaganju službama, građanima i nevladinim organizacijama jer je to veoma bitno za celokupnu zajednicu. Nastavićemo da vodimo računa o najosetljivijim grupama i da kontinuiranim ulaganjima unapređujemo uslove u cilju stvaranju jednakih mogućnosti za sve - naveo je Mirović.

On je istakao da će tokom narednih nedelja, bez najave, obići sve domove za smeštaj dece i omladine kako bi se i lično uverio u stanje u tim ustanovama.

Reč je o ustanovama za decu i omladinu – Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, Dom „Veternik“, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu, Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi, Dom za decu i omladinu „Miroslav Antić Mika“ u Somboru i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici. U njima je smešteno ukupno 512 dece i mladih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija