• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2021

18:33

ZVANIČNO! Pronađene bakterije u vodi kod Dečana!

Društvo

ZVANIČNO! Pronađene bakterije u vodi kod Dečana!

Podeli vest

Prištinski Institut za javno zdravlje saopštio je da su u uzorcima vode uzetih u ponedeljak iz regiona Dečana identifikovane neke bakterije koje mogu da utiču na zagađenje vode za piće

Preporučeno je, između ostalog, da se poveća kontrola sanitarne i zdravstvene inspekcije, ali i da su timovi zaduženi za regionalni vodovod na terenu i deblokiraju kanalizacione čvorove i pronalaze slabe tačke u mreži, gde se voda za vodosnabdevanje meša sa kanalizacijom i septičkim jamama.

"U toku su mikrobiološka ispitivanja uzoraka dobijenih od pacijenata sa znacima infekcije gastrointestinalnog trakta radi otkrivanja različitih virusnih, bakterijskih i parazitskih patogena", navodi se u saopštenju Instituta.

Navedeno je i da nadležni timovi nastavljaju intenzivan rad na terenu radi pronalaženja uzorka epidemije.

Jedna od prekoruka za sada je i da se poveća i kontrola sanitarne i ekološke inspekcije u otkrivanju nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu.

Takođe, strogo je zabrajeno da se bunari priključuju na vodovodnu mrežu.

I predsednik opštine Dečan Baškim Ramosaj saopštio je danas da su ispitivanja Instituta za javno zdravlje pokazala da su u uzorkovanoj vodi iz nekoliko sela pronađene određene bakterije zbog kojih postoji mogućnost da je voda za piće kontaminirana, ali i da se broj onih koji se žale na zdravstvene probleme smanjuje.

Ramosaj je na konferenciji za novinare rekao da regionalno vodovodno preduzeće „Hidrodrini“ više neće biti nadležno za Dečane.

On je rekao da su najnoviji rezultati analize vode doprineli olakšanju građana zbog činjenice da se pojavljuje rezultat koji rasvetljava šta je izazvalo zabrinutost poslednjih dana, prenela je RTK.

Rekao je da smatra štetnim što je javnost bila koncentrisana na informacije iz određenih medija.

Ipak, dodao je, da će razjašnjenju ovog slučaja biti do kraja posvećen, a posebno da bi dobio odgovore na neke teorije zavere.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Dakle, nije u pitanju diverzija Srbije nego problemi sa bunarima, fekalijama, mrežom itd. Hoće li maestralna Vjosa sa svojom razbarušenom kosom da se ovim povodom ponovo oglasi? Bilo bi lekovito. Žena je genije.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija