• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

15.07.2021

21:14

(VIDEO) ŠIPTARI OD SRBIJE TRAŽE PARE ZA UNIŠTENE SRPSKE SPOMENIKE! Evropo, zašto trpiš idiote, koji nemaju gram mozga?! ŠTA REĆI, ONI SAMO BATINU RAZUMEJU!

Printskrin video

Društvo

(VIDEO) ŠIPTARI OD SRBIJE TRAŽE PARE ZA UNIŠTENE SRPSKE SPOMENIKE! Evropo, zašto trpiš idiote, koji nemaju gram mozga?! ŠTA REĆI, ONI SAMO BATINU RAZUMEJU!

Podeli vest

Tzv. Vlada lažne države Kosova odlučila je da osnuje Komisiju za dokumentovanje uništavanja kosovskog kulturnog nasleđa tokom rata 1998. i 1999. godine, prenela je Ekonomija onlajn

Ministar kulture, omladine i sporta privremenih institucija u južnoj srpskoj pokrajini, Hajrula Čeku, smatra da je uspostavljanje ove komisije važno, jer, prema njegovim rečima, time zvanično započinje proces traženja odgovornosti i obeštećenja od Srbije za namerno uništavanje stotina spomenika na Kosovu*.

- Članovi komisije biće profesionalci i predstavnici državnih i profesionalnih institucija, kao i međunarodni stručnjaci. Komisija će uzeti u obzir svu dokumentaciju koja je do sada pripremljena - rekao je on.

Dalje je naglasio da će ova komisija imati zadatak da sastavi državni inventar sa svim spomenicima uništenim tokom rata 1998. i 1999. godine.

- Zahtev za obeštećenje biće sastavljen u skladu sa međunarodnim standardima - poručio je Čeku.

Uprkos budućim rezultatima „stručne" komisije čije su osnivanje tzv. kosovske institucije najavile i bezbrojnim pokušajima tzv. države čija je istorija, kultura i državnost zasnovana na laži - zdrav razum i svedočansta jasno pokazuju šta je istina.

A to je da su upravo kosovski Albanci ti koji su rušili spomenike, crkve i proterivali srpski narod sa viševekovnih ognjišta iako sada pokušavaju da svoja zlodela pripišu Srbiji i Srbima. Međutim, uništavanje se odnosi i na crnogorsku zajednicu na Kosmetu.

Naime, podsetimo, sa rušenjem spomenika Petru II Petroviću Njegošu, sa prištinskih ulica se krenulo sa gaženjem i uništavanjem srpske kulture baštine na Kosovu i Metohiji.

ZAPAD JE KASNO UKAPIRAO, DOLAZAK KINE U SRBIJU I NA BALKAN NIJE SLUČAJAN, NITI PRIVREMEN! Majstori, ko nema u glavi, ima u...

Albanski civilni sektor, intelektualci, kritičari ili akademici nikad nisu osudili ovakve pojave, kao ni i činjenicu da je usvajanjem tzv. kosovskog ustava izbrisan i pomen crnogorske zajednice na Kosovu i Metohiji.

U prilog tome, pogledajte video zapis koji svedoči momenat rušenja spomenika Petru II Petroviću Njegošu i Vuku Karadšiću u Prištini 1999. godine, a način na koji se to činilo ukazuje na sve strahote najbezočnijeg vandalizma i mržnje koja je proizvela najprimitivniji fašiziodni revanšizam prema svemu što nije albansko.

Postavlja se pitanje da li je opravdano da prva demokratski izabrana Vlada Crne Gore sarađuje sa lažnom državom Kosovo čiju je „nezavisnost" prethodna vlast uz protivljenje preko 80 odsto stanovništva priznala. Podsetimo, najnoviji „akt prijateljstva" naših „partnera" sa tzv. Kosova je neosnovano hapšenje i zadržavanje crnogorskog državljanina Rista Jovanovića.

EU NIŠTA NIJE NAUČILA OD SRBIJE! OPET UDARILI NA MOSKVU I KINU ZBOG VAKCINA ZA KORONU! U svemu vide osvajačke namere Moskve i Pekinga!

Dok „sevaju" optužbe na račun Srbije i pokušava se optužiti za „genocid" na teritoriji Kosova i Metohije, crnogorska vlast usvaja već usvojene deklaracije o zločinu u Srebrenici, kojim se - prema mišljenjima mnogih - srpski narod dodatno stigmatizuje i implicitno proglašava za genocidan narod.

O čemu svedoči takav pristup nove vlasti u Crnoj Gori i aktuelne Vlade gde su politički potezi Crne Gore i tzv. Kosova upereni protiv Srbije, i da li Crna Gora treba, s obzirom na „tonove" koji dolaze od prištinskih vlasti od '99 kada su srušili spomenik Njegošu, preko usvajanja tzv. ustava kojim se briše pomen crnogorske zajednice pa sve do skorašnjeg grubog i neosnovanog tamničenja crnogorskog državljanina, nastaviti dosadašnju politiku prema Kosovu* - otvoreno je pitanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milandjurdjevic3

pre 2 godine

Znaci ovo je isto kao kada je Gering trazio od jevreja da plate stetu za razbijanje u kristalnoj noci.Znaci, ovo divna Evropa podrzava ili ce podrzati,ovo je cinizam koji je mogao samo Gebels da smisli a naravno danasnja nemacka ce i ovo podrzati kao i veliki broj njihovih slugu koji su se dokazali u drugom svetskom ratu. Najgore od svega je to sto takve ideje sada podrzava veliki deo evrope.To mi lici na Evropu pred drugi svetski rat.

Kažu

pre 2 godine

Kolinda G. K. je kandidatkinja za glavnu sekretarku NATO pakta! HRT javlja da se u Karlovcu otvara muzej pored više škole u kojoj je Nikola Tesla učio fiziku i sve o struji a biti će turisticka atrakcija, a i predsednik i premijer zele Teslu na hrvatski evro. Kojeg RH uzima 2023g

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Sobzirom da je albanka iz juzne pokrajine Bajdenova snajka, odnosno sada udovica i da je Bajdenu rodila unuku, nista me ne moze iznenaditi. Ovo je skuvano u americkoj i nemackoj kuhinji, samo je pitanje, ko ce te njihove kuvane zabe na kraju pojessti.

Dragacevac

pre 2 godine

Za Siptari u kosovo metohija, Samo jedno tik tak tik tak tik tak

milankukic

pre 2 godine

sve je to istin sve Srpske a zapad je unistavao i unistava i dan danas sve Srpske svetinje jer zele da uniste pravoslavlje zato im smetamo mi i Rusi katolicanstvo je pogubno za opstanak dvetske populacije

Licemerno

pre 2 godine

Ajde da prestanemo da budemo licemeri. .. trazite od CG da prestanu da saradjuju sa Pristinom ali vam nista ne smeta sto Srpska lista UCESTVUJE u politickom zivotu u Pristini cak i u podeli vlasti…

RobinHoodisGood

pre 2 godine

Doci ce dan kada cete shvatiti da sve ovo niste smeli da radite, ali tada ce biti kasno.Sledeci put idemo do Tirane i Draca vekovno srpske teritorije, da vratimo braco Srbi sve sto je nase !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija