• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Istraživanje

19.07.2021

17:52

U Srbiji mladi do 30. godine žive sa roditeljima! Otkrivamo – kako što pre do prvog stana?

Promo

Društvo

U Srbiji mladi do 30. godine žive sa roditeljima! Otkrivamo – kako što pre do prvog stana?

Podeli vest

Da imaju sopstveni krov nad glavom cilj je većine mladih u Srbiji, međutim, trenutno ga je ispunilo svega šest odsto. U našoj zemlji čak 64 odsto mladih živi kod roditelja, a kao najveću prepreku na putu ka osamostaljivanju navode finansijske poteškoće, kako pokazuju istraživanja.

Odvajanje od roditeljskog doma i početak novog poglavlja predstavlja jedan od važnijih životnih trenutaka. Ipak, mladi sve kasnije odlučuju na odlazak od roditelja i stvaranje porodice. 

Pre svega nekoliko godina, Srbija je bila prva u Evropi po broju mladih do 30. godine koji ostaju da žive sa roditeljima. Taj podatak ne iznenađuje, jer se veliki broj njih često vraća roditeljskom domu nakon školovanja, sve dok ne dođe do sigurnog zaposlenja i zarade kojom će priuštiti samostalniji život. 

Mlađe generacije do stana uglavnom dolaze nasledstvom ili uz finansijsku pomoć roditelja. Ipak, postoji rešenje i za one kojima ta prilika nije data. Jedno od rešenja za sve mlade zaposlene ljude koji žele svoj krov nad glavom svakako su stambeni krediti. U prvoj polovini 2020. godine udeo kupovine nekretnina u Beogradu putem stambenog kredita porastao je za dva odsto u odnosu na 2019. Da je stambeni kredit i dalje za većinu ljudi najbolja opcija pokazuje podatak da je između 50 i 80 odsto prodatih stanova samo u Beogradu kupljeno potpuno ili delimično putem stambenih kredita. 

Postoji dosta opcija rešavanja stambenog pitanja, a na vama je da pronađete onu koja vam najviše odgovara. Zato je nova OTP banka nakon nedavno okončane integracije rešila da obraduje svoje korisnike brojnim pogodnostima, a jedna od njih tiče se upravo stambenih kredita! 

Za sve one kojima je kupovina stana ili kuće trenutno jedan od prioriteta, OTP banka spremila je stambeni kredit sa kombinovanom kamatom kao najbolju opciju. Ova vrsta stambenog kredita vam omogućava da prelazite sa varijabilne na fiksnu kamatnu stopu i obrnuto tokom celog roka otplate i to bez nadoknade. Dođite do novog stana uz učešće od 10 do 20 odsto od zahtevanog iznosa kredita i iskoristite mogućnost kupovine uknjiženih i neuknjiženih nekretnina uz niže kamatne stope i nula odsto naknade za puštanje kredita. Budite na korak od novog doma uz minimalni iznos kredita od 10.000 evra, a maksimalni do 300.000 evra, rok otplate do 30 godina i opcioni grejs period od šest meseci.

Za više informacija posetite: https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/stambeni-krediti/stambeni-kredit-sa-kombinovanom-kamatom/ 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija