• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

21.07.2021

13:31

NIS: “Ključni projekti i društvena odgovornost i dalje u fokusu”

Promo

Društvo

NIS: “Ključni projekti i društvena odgovornost i dalje u fokusu”

Podeli vest

“NIS nije odustao od strateškog opredeljenja i ulaganja u društveno odgovorne projekte, uprkos vanrednim uslovima poslovanja”, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a za Magazin Biznis i naglasio da je kompanija u 2020. godini uložila više od 290 miliona dinara u projekte podrške zdravstvenim ustanovama i obrazovnom sistemu.

- Ove godine naša kompanija je izdvojila 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje zaštite životne sredine u 12 partnerskih gradova i opština koji su obuhvaćeni programom „Zajednici zajedno“. Program realizujemo uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, a sredstva će biti usmerena, na  primer, na uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, unapređenje energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije, sređivanje krovova i fasada, uređenje javnih gradskih parkova, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera i drugo.

Smirnov dalje objašnjava važnost transparentnog poslovanja kompanija I kakav značaj to ima za  dalji razvoj zajednice.

Foto: Promo

- U maju ove godine objavili smo 11. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju. U tom dokumentu, javnost je obaveštena o aktivnostima kompanije tokom 2020. godine  – o poslovanju, ulaganjima u društveno odgovorne projekte, zaštiti životne sredine, zdravlјu i bezbednosti na radu, kao i o razvoju lјudskih resursa. Transparentno smo predstavili i svoje poslovne uspehe, način na koji se do njih dolazi, kao i napore da se osnaži zajednica u kojoj NIS posluje. U oblasti održivog razvoja NIS se rukovodi globalnim cilјevima Ujedinjenih nacija i u Izveštaju prepoznaje 12 od 17 ovih cilјeva čijem ostvarenju doprinosi svojim poslovanjem. To su cilјevi kojima svi težimo: kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost, čista voda, održivi gradovi i zajednice i drugi.

Kada su u pitanju dalji planovi i očekivanja u  poslovanju u 2021. godini, Smirnov naglašava da kompanija neće odustati od ključnih projekata, kako u biznisu, tako i u društvenoj odgovornosti.” Ostajemo optimisti. Svi osnovni projekti ostaju: sledeći važan projekat u Rafineriji Pančevo je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga (FCC), koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i biće urađen u narednim godinama. Sve je usmereno na razvoj i nove investicije”, ocenio je Vadim Smirnov u razgovoru za Magazin Biznis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija