• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic / Informer

02.08.2021

07:38

VIRUS SE BRŽE RAZMNOŽAVA, POJAVIĆE SE I NOVE MUTACIJE? Ivanuša upozorava da je JEDNA STVAR PRESUDNA kako bismo zaustavili koronu!

printscreen RTS

Društvo

VIRUS SE BRŽE RAZMNOŽAVA, POJAVIĆE SE I NOVE MUTACIJE? Ivanuša upozorava da je JEDNA STVAR PRESUDNA kako bismo zaustavili koronu!

Podeli vest

Šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu dr Marijan Ivanuša, ukazao je da je najbolja zaštita od korona virusa vakcinacija, naglasivši da niko sa sigurnošću ne može da potvrdi da je moguće u potpunosti iskoreniti ovaj virus

- Očekujemo da ćemo uspeti da virus stavimo pod kontrolu vakcinacijom ljudi širom sveta jer je to najbezbedniji načina da steknemo imunitet i da se zaštitimo. Nadamo se da će do kraja ove godine biti vakcinisano 40 odsto svetske populacije, a do kraja iduće 70 odsto - izjavio je Ivanuša.

On je ocenio da je vakcinacija u Srbiji odlično organizovana jer su vakcina obezbeđene vrlo rano i potvrdio da je imunizacija počela dobro, ali da se u međuvremenu ceo proces usporio.

- Kao što smo videli virus često mutira. Sa nedovoljnim brojem vakcinisanih postoji paralelno veliki broj zaraženih osoba, pa se virus briže razmnožava i veća je verovatnoća da će se pojaviti nove mutacije - ukazao je šef kancelarije SZO u Beogradu dr Marijan Ivanuša i upozorio da su nevakcinisani pod velikim rizikom da se zaraze, razbole i šire virus, a rizik je sve veći kada virus mutira u nove sojeve koji se brže šire.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija