• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

03.08.2021

19:41

TEMPERATURE NIŽE I DO 10 STEPENI, U JEDNOM DELU SRBIJE I DALJE VRUĆINE!  Ovo je detaljna prognoza za 7 dana!

Društvo

TEMPERATURE NIŽE I DO 10 STEPENI, U JEDNOM DELU SRBIJE I DALJE VRUĆINE! Ovo je detaljna prognoza za 7 dana!

Podeli vest

Meteorolozi najavlju da će temperature do petka biti do 30 stepeni u većem delu zemlje

Znatno prijatnije temperature, u odnosu na prethodne dane, obeležile su početak ove radne sedmice. Kako meteorolozi najavljuju, i narednih dana živa u termometru ne bi trebalo da prelazi iznad 30. podeoka, osim na jugu Srbije gde će biti nešto toplije.

Prema prognozama "Weather2Umbrella", u glavnom gradu će danas biti maksimalno 29 stepeni Celzijusa.

- Oslabljeni hladni front usloviće da u ponedeljak na severu i zapadu Srbije bude i za 10 stepeni niža temperatura i maksimalna temperatura biće od 28 do 30, u Beogradu do 29 stepeni, uz pojačan severozapadni vetar, koji će dodatno rashladiti vazduh. Jug i istok Srbije i dalje će ostati pod uticajem vrele vazdušne mase, uz jugozapadne vetrove i temperature i do 37 stepeni. Ipak, u većem delu Srbije u ponedeljak pretežno sunčano, samo na severu i zapadu uz više oblačnočnosti - navedeno je.

Takođe, stoji i upozorenje na pesak iz Sahare, za ovo doba godine normalna pojava koja ne treba da brine građane.

- Inače, kako nad našim područjem preovladava jugozapadno visinsko strujanje, u višim slojevima atmosfere nalaze se i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa će padavine sadržati te čestice, što će ponovo biti vidljivo na vozilima i prozorima.

Do petka takođe prijatnije vreme, sa manjim oscilacijama u različitim delovima zemlje.

 

 

- U utorak i sredu pretežno sunčano, pred kraj dana uz više oblačnosti. Maksimalna temperatura biće od 30 na severu do 36 stepeni na jugu Srbije, u Beogradu do 32. U četvrtak i petak promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na severu i zapadu Srbije biće znatno prijatnije i svežije, na jugu i jugoistoku i dalje vrelo. Maksimalna temperatura u četvrtak od 26, na severozapadu do 38 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 30. U petak od 22 na severozapadu do 34 na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 26 stepeni.

Za vikend opet sunčano i uz porast temperatura, koje će u subotu biti oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, uglavnom od 30 do 32 stepena.

- U nedelju i početkom sledeće sedmice ponovo veoma toplo, uz temperature preko 35 stepeni. Prema trenutnim prognozama, oko 10. avgusta usledilo bi osveženje i pad temperatura za sedam-osam stepeni i one bi bile uglavnom oko 30 stepeni. Inače, kao i prethodnih dana i narednih dana će se oblačni i padavinski sistemi u sklopu ciklona i frontova premeštatai sa Atlantskog okeana severnije i zapadnije od našeg područja, tako d će u tim predelima Evrope biti znatno ugodnije i prijatnije, ali i sa čestim grmljavinskim olujama i obilnijim padavinama. Ovi sistemi do Srbije će u sklopu hladnih frontova i ciklona stizati kao veoma oslabljeni i najviše će se njihov uticaj osetiti na severu i zapadu Srbije. Jug Evrope, Mediteran i jug i jugoistok Srbije biće pod uticajem vrele vazdušne mase sa severa Afrike, a narednih dana temperature će na jugoistoku Makedonije prelaziti 40°C, u Grčkoj dostizati i 45°C - stoji u prognozi.

Inače, RHMZ je jutros izdao upozorenje, najpre za područje južne i istočne Srbije, koje važi do srede.

- Do 4. avgusta na jugu i istoku Srbije veoma toplo sa najvišom temperaturom do 36 stepeni - upozorava RHMZ.

Izdata je i najava u 6.30 časova, zbog moguće kiše i pljuskova, kojih će biti na severu zemlje i u Mačvi.

- U toku jutra uz lokalni razvoj oblačnosti na području Mačve i Vojvodine moguća pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Usled priliva svežijeg vazduha iz srednje Evrope i sa zapada Balkana, danas se na severu i zapadu Srbije očekuje pad maksimalne temperature na vrednosti od 28 do 32 stepena, dok će na jugu i istoku zemlje biti i dalje toplo sa temperaturom do 36 - saopštio je RHMZ


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija