• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

04.08.2021

07:14

OVIH 5 DOKUMENATA MORATE IMATI AKO PLANIRATE DA SE PRIJAVITE ZA PARE OD DRŽAVE ZA STOLARIJU Objavljen detaljan spisak, proverite da li ispunjavate uslove

printscreen RTS

Društvo

OVIH 5 DOKUMENATA MORATE IMATI AKO PLANIRATE DA SE PRIJAVITE ZA PARE OD DRŽAVE ZA STOLARIJU Objavljen detaljan spisak, proverite da li ispunjavate uslove

Podeli vest

Konkursi za subvencije za zamenu stolarije, kotlova za grejanje i izolaciju počinju u avgustu – neće u svim gradovima biti istovremeno objavljeni ali neki ih najavljuju već sredinom meseca. Važno je da će građani imati 21 dan da se prijave. Šta je potrebno od dokumenata i ko ima pravo na te subvencije?

Lokalne samouprave u julu su na konkursu odabrale najpovoljnije ponude firmi koje će sa građanima raditi na poslovima energetske sanacije. U toku je priprema oglasa za prijavu grđana za subvencije, a moći će da konkurišu samo oni čiji su objekti legalizovani ili su bar započeli taj proces.

"Preporuka Ministarstva je da i objekti koji su u procesu ozakonjenja, kao i objekti koji imaju građevinsku dozvolu dobijenu iz procesa legalizacije i ozakonjenja, mogu da konkurišu na ovom našem prvom javnom pozivu", naveo je pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Milan Macura.

Foto: printscreen RTS

 

Prijava ima pet stavki. Prva je popunjavanje formulara koji se dobija u lokalnoj samoupravi, biće dostupan i na njihovom sajtu i sajtu Ministarstva energetike, u njemu će se precizirati i subvencija koju žele da dobiju – za stolariju, kotao ili izolaciju.

Drugi papir koji se prilaže su kopije lične karte svih članova domaćinstva,
zatim kopija rešenja o porezu, kopija rešenja o legalizaciji i građevinskoj dozvoli ili potvrda da je objekat u procesu ozakonjenja, kao i kopija poslednjeg računa za struju. 

"Kopija poslednjeg računa za električnu energiju na osnovu koga ćemo utvrđivati da neko živi na toj adresi, jer nam nije cilj da podstičemo porodične vikendice već zaista stambene jedinice u kojima građanstvo živi i troši svoju energiju. I poslednji, šesti, korak je i najvažniji – predračun ili faktura, kako je ko naziva, od izvođača radova koji će izvodi radove na energetskoj sanaciji", dodao je Macura.

Foto: printscreen RTS

 

Za one koji žive u zgradama procedura za zamenu stolarije je ista, ali ako zamenjuju kotlove ili traže izolaciju zgrade potrebna su još dva papira – potvrda o registraciji skupštine stanara i saglasnost stambene zajednice.

Interesovanje građana je veliko i podržavaju zamenu stolarije i starih kotlova koji zagađuju životnu sredinu.

Građani plaćaju polovinu vrednosti radova, i to avansno izabranom izvođaču, a država i lokalna samouprava ostatak novca uplaćuju posle provere završenog posla.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 2 godine

"Kopija poslednjeg računa za električnu energiju na osnovu koga ćemo utvrđivati da neko živi na toj adresi". Godinama mi se na računu za struju naplaćuje tv taksa a potrošnja 0 kw. Kada se naplaćuje tv taksa tada se ne utvrđuje da li neko živi na toj adresi.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija