• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.08.2021

16:42

/FOTO/ SRPSKI VATROGASCI OTIŠLI U GRČKU DA GASE POŽARE! Pomoć u nevolji bratskoj zemlji

MUP

Društvo

/FOTO/ SRPSKI VATROGASCI OTIŠLI U GRČKU DA GASE POŽARE! Pomoć u nevolji bratskoj zemlji

Podeli vest

Srpski vatrogasci krenuli su juče iz Niša put grčkog ostrva Evia gde već danima bukte šumski požari, kako bi pružili pomoć kolegama ali i tamošnjem stanovništvu. Put ove prijateljske zemlje krenulo je 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila a već danas pridružiće im se i tri helikoptera MUP–a koji će vatrenu stihiju suzbijati iz vazduha.

Vatrogasce je ispratio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je izrazio zadovoljstvo, kako je istakao, što je Srbija sada u stanju da pomaže drugima, a da od drugih ne očekuje pomoć.

- Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića u Sektoru za vanredne situacije MUP –a formirali smo posebnu jedinicu koja odlazi da pomogne našim kolegama a još važnije, svim građanima Grčke. Kad je teško, onda vidite na koga možete da se oslonite. Ovog leta Sektor za vanredne siutacije je gasio više od 850 požara na našoj teritoriji ali je učestvovao i u gašenju požara u Severnoj Makedoniji a sada je spreman da gasi požare i na prostoru Grčke. Mi smo tradicionalno prijateljske zemlje ali od tog prijateljstva ne bi bile velike koristi da svih ovih godina nije ulagano u Sektor za vanredne situacije. Predsednik Vučić je obezbedio da po prvi put našim helikopterima možemo da pomognemo drugim zemljama kao što smo to učinili u Severnoj Makedoniji i kao što ćemo to uraditi u Grčkoj a do pre godinu dana nismo mogli da pomognemo ni sami sebi. Od danas 37 helikoptera sa 14 vozila, sa tri vatrogasna helikoptera i svom pripadajućom opremom pomoći će narodu Grčke da se izbori sa ovom vatrenom stihijom – rekao je Vulin.

TREĆI PUT POMAŽU GRČKOJ

Marko Radovanović, komandant vatrogasno spasilačkog bataljona u Nišu koji predvodi grupu srpskih vatrogasaca koji su krenuli za Grčku, kazao je da mu ovo nije prvi put da učestvuje u gašenju požara u ovoj zemlji.

- Za 20 godina, koliko ja radim, ovo je treći put da idemo da pomažemo grčkoj braći. On imaju veliki problem, jedva čekamo da stignemo i da počnemo sa akcijama gašenja – kazao je Radovanović.

Luka Čaušić, v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije takođe je pozdravio srpske vatrogasce pre odlaska u časnu misiju.

- Ovo su vatrogasci iz čitave Srbije, krenuli su pomoć kolegama u Grčkoj u borbi protiv nezapamćenih požara na severnoj Eviji. Sutra će krenuli i tri helikoptera MUP –a u istom pravcu. Srećan sam i ponosan što imamo kapacitete da pomognemo prijateljskoj zemlji, požari su kod nas pod kontrolom – kazao je Čaušić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

Neka ih sreca prati. Srbija i Rusija gase pozare u Grckoj. Nato negoduje.

Ivona

pre 2 godine

Samo napred Srbijo! Hrabri momci u borbi protiv vatrenog pakla u Grčkoj. Samo napred. Uz vas smo. Grčka je katastrofalnom stanju..... Narod beži iz letovališta. Opšti haos. Sve gori zemlja putevi, trafo stanice, kuće do temelja..... Iz Evije konačno izvučeni naši turisti u velikom broju.... Pakleno letovanje.... Gledajući sajtoe požara, izbezumljena sam... šta se dešava... Užas....Kraj se ne vidi..... Nrod se moli Bogu za pomoć, jer to mu je samo ostali.... Šta snadje nešu braću pravoslavce.... Izdržite..... Uz vas smo u ovom najtežem trenutku.... Sad se i zemljotresi aktivirali.... onovo Krit trese... Ludilo mozga...

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija