• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

10.08.2021

19:32

PAPRENE CENE U GUČI - ISTINA ILI LAŽ?! Evo koliko košta noćenje sa doručkom na Saboru trubača!

Informer

Društvo

PAPRENE CENE U GUČI - ISTINA ILI LAŽ?! Evo koliko košta noćenje sa doručkom na Saboru trubača!

Podeli vest

Opština Guča sa okolnim selima ima veliki broj smeštajnih kapaciteta, a fokus je na seoskim domaćinstvima koja su se preusmerila na turističku delatnost

Vest da uoči održavanja jubilarnog 60. Sabora trubača cene smeštaja u Guči vrtoglavo rastu obišla je Srbiju.

Na nekim sajtovima ona je dostigla i visinu od paprenih nekoliko stotina evra za noć, što Dragačevci oštro demantuju naglašavajući da se cene smeštaja i hrane nisu menjale u poslednjih nekoliko godina.

- Ne znam kome je u interesu da nas Dragačevce predstavi kao bahate domaćine postavljajući astronomske cene i na taj način širi loš glas i odvraća posetioce da dođu. Ono što je činjenica jeste da je cena prenoćišta sa doručkom 25 evra, bez doručka 20. Naravno ako je u pitanju porodica tu su i brojne druge pogodnosti. Hrana je zdrava i domaća, osoblje ljubazno, a svi uslovi solidni - izjavio je za RINU Radomir Ivanović ispred TO Dragačevo.

Opština Guča sa okolnim selima ima veliki broj smeštajnih kapaciteta, a fokus je na seoskim domaćinstvima koja su se preusmerila na turističku delatnost. Gostima je dostupan i hotelski smeštaj u centru grada. Nakon renoviranja dostupno je još 15 apartmana, a kapacitet je 180 ležajeva. Cene su takođe pristojne i kreću se od 20 do maksimalnih 40 evra.

- Tokom trajanja Sabora trubača i u smeštajnim kapacitetima biće ispoštovane sve epidemijske mere. Radnici u ugostiteljskim objektima takođe treba da ispoštuju sve potrebne procedure. Cene hrane i pića u objektima, takođe će ostati ili iste ili približne onima od prošlih godina. Bez značajnijih razlika - kaže Ivanović.

Inače, ovo nije prvi put da se u javnosti pojavljuju informacije o previsokim cenama privatnog smeštaja u Dragačevu. Prošlog leta, kad Sabor trubača nije bio ni održan na jednom sajtu bilo je objavljeno da vam je za jednu noć provedenu u prosečnom hostelu potrebno preko hiljadu evra. Vlasnice su tada takođe bile zatečene i potvrdile da se radi o ogromnoj grešci.

- Pre par godina smo sklopili ugovor sa jednom agencijom koja je nama dovodila goste za vreme Sabora trubača, prošle godine smo taj ugovor raskinuli, ali nalog na bukingu ostao je kod njih iako smo mi napravili drugi. Doživele smo šok kad smo videli koliku su cenu stavili. Telefon ne prestaje da zvoni, sramota me je da izađem iz kuće, a ništa nemamo sa tim. Komšije nas pitaju kad kupujemo džip, kad već tako dobro zarađujemo - izjavila je tada Jelena Ječmenić.

Dragačevci na sve ovo dodaju da su oni gostoprimljivi ljudi i pre svega srdačni domaćini, a to pre svega mogu da potvrde brojni gosti koji se u Guču vraćaju decenijama unazad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija