• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

13.08.2021

18:23

JOŠ JEDAN UDAR NA DŽEP GRAĐANA! Banke uvode nove takse na kartice! Ako dižete novac sa bankomata druge banke platićete najmanje 200 dinara, a ako menjate pin...

Društvo

JOŠ JEDAN UDAR NA DŽEP GRAĐANA! Banke uvode nove takse na kartice! Ako dižete novac sa bankomata druge banke platićete najmanje 200 dinara, a ako menjate pin...

Podeli vest

Mnoge banke promenile su svoje naknade za pojedine usluga. Korisnici su dobili rana obaveštenja o novim taksama koje im predstoje u narednim mesecima. Na listi novih naknada su i one koje se odnose na korišećenje platnih kartica

Ono što je jako važno je da korisnici usluga ovih banaka dobro pročitaju uputstva. Moraju pročitati do kraja i veoma pažljivo spisak svih promena koje banke šalju kao predlog novog ugovora.

Ukoliko to ne učine, klijentima banaka može da promakne da zaboravljanje PIN-a, zamena kartice po hitnom postupku, ili blokada - mogu da budu udarac po džepu.

Tako novi pravilnik kaže, onome kome se dogodi da izgubi karticu, ili mu bude ukradena, za zamenu kartice po hitnom postupku moraće da plati 600 dinara, a svaka zamena kartice po zahtevu klijenta košta od 300 do 600 dinara, u zavisnosti da li je platna ili kreditna plastika.

Ukoliko su vam ukrali karticu pa želite da je blokirate, što većina nas uradi kako bismo sprečili krađu, sledi novi udarac po džepu - tarifa za deblokadu iznosi još 600 dinara. 

Ukoliko vam banka iz bilo kog razloga šalje opomenu, to će vas koštati 300 dinara. Ako klijent želi da zameni PIN na bankomatu svoje banke, što mnogi često rade da bi lakše upamtili broj, to će ih sada koštati 100 dinara.

Takođe, koštaće vas i isplata novca sa bankomata drugih banaka. I ova usluga poskupljuje pa će nova taksa iznositi najmanje 200 dinara po transakciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Hvala državi i predsedniku i guverneru NBS što nas brane...

Rade

pre 2 godine

Odavno je poznato da banke žive od krađe svojih klijenata. Zakonom im je zabranjeno da naplaćuju obradu kredita, tako da moraju da izmisle nešto drugo... Naša narodna banka Srbije, mora da zaštiti svoje građane, najpre od stranih banaka, koje su nemilosrdne za Srbe, ako treba, treba da ih i izseli iz Srbije ! ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija