• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2021

15:02

PRETEĆE BROJKE! Korona u Srbiji sve više uzima zalet, ovo je današnji presek

Društvo

PRETEĆE BROJKE! Korona u Srbiji sve više uzima zalet, ovo je današnji presek

Podeli vest

Tokom protekla 24 sata, u Srbiji je testirano 10.712 ljudi, od koji je 1.005 pozitivno na korona virus. To je skoro duplo više zaraženih nego što je registrovano prošle subote.

Preminulo je 5 osoba.

Na respiratorima je 25 pacijenata, a ukupan broj hospitalizovanih je 849.

Od početka epidemije, u Srbiji je potvrđeno 731.227 slučajeva korona virusa.

Preminulo je ukupno 7.163‬ osoba, a testirano je 4.811.876 ljudi.

Broj zaraženih raste svakoga dana, a zabrinutost povodom situacije sa epidemijom izrazio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas obišao radove na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu.

- Raste broj iz dana u dan, jutros značajnije raste u odnosu na prošlu subotu.. Videćemo. Vidi se da tamo odakle su ljudi najviše putovali i gde je najviši standard, najbrže napreduje korona - rekao je Vučić.


On je naglasio da su građanima Srbije na raspolaganju 4 vakcine, da uskoro stiže i peta, i pozvao sve one koji se nisu vakcinisali da to učine.

Tom prilikom, prokomentarisao je i mogućnost uvođenja kovid propusnica u Srbiji, i precizirao da će država slušati stručnjake, ali da se mora poštovati i Ustav Srbije.

„Naravno slušaćemo struku, ali moramo da obratimo pažnju na poštovanje Ustava. Slušaćemo struku, ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo i ono što nam se možda ne sviđa. Moramo da razgovaramo i vidimo šta možemo da uradimo“, objasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija