• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.08.2021

11:58

Kisić: Sednica Kriznog štaba tokom sledeće sedmice, imamo konsultacije svakoga dana

Tanjug/Strahinja Aćimović

Društvo

Kisić: Sednica Kriznog štaba tokom sledeće sedmice, imamo konsultacije svakoga dana

Podeli vest

Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedaće sledeće sedmice, najavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

"Svaki dan imamo redovne konsultacije i budite uvereni da sagledavamo sve moguće opcije. Što se tiče sastanka celokupnog tima Kriznog štaba, on će biti u toku sledeće nedelje, ne mogu da kažem tačno vreme", rekla je Kisić Tepavčevićeva odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Ona je dodala da su načini prevencije odavno poznati i da ono što je drugačije sada u odnosu na isti period prošle godine jeste to što sada postoji vakcina.

"Ako kažemo da svi koji nisu vakcinisani to treba da učine, to nije ništa novo. Čarobni štapić u borbi protiv virusa nemamo, nema niko u svetu, ali imamo dostupnu vakcinu, i to će nam pomoći", rekla je ministarka.

Foto: Reuters

U Srbiji je počelo davanje treće doze vakcine



Ona je kazala da treća doza vakcine neće ojačati kolektivni imunitet, već će zaštiti one koji je budu primili, kao i njihovo okruženje.

 U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.592 nova slučaja korona virusa na osnovu 12.773 testirana uzorka, a preminulo je sedam osoba.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima je 29 pacijenata, od ukupno 925, koliko ih je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije u Srbiji je otkriven 739.561 slučaj korona virusa, a preminulo je 7.195 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,97 odsto. Testirano je ukupno 4.883.713 uzoraka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija