• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2021

12:14

SRPSKI POLJOPRIVREDNICI OBIŠLI SVOJE KOLEGE U GRČKOJ

informer.rs

Društvo

SRPSKI POLJOPRIVREDNICI OBIŠLI SVOJE KOLEGE U GRČKOJ

Podeli vest

Poljoprivrednici iz Srbije obišli u Kateriniju u Grčkoj proizvodnju stočne hrane i farmu retke rase svinja


U grckoj regiji Pierija nalazi se delegacija od 992 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije.

Oni su danas, u okolini Katerinija, glavnog grada regije Pierija podno Olimpa, obišli dva zanimljiva agrarna objekta. Jedan je proizvodnja stočne hrane.

Nase poljoprivrednike je dočekao Jorgos Paparasku, koji se nalazi na čelu firme "Poljoprivredni proizvodi iz Katerinija", u koju se udružilo 10 poljoprivrednika iz te regije.

Foto: informer.rs

Grčki prijatelji su danas našim poljoprivrednicima demonstrirali savremeni način baliranja deteline.

Ova firma obrađuje oko 500 hektara deteline i kukuruza. Sam Paparasku ima 100 hektara i godišnje proizvedu 3.500 tona stočne hrane. On kaže da imaju ukupne prinose od 40 tona po hektaru deteline i 60 tona silaže po hektaru.

Foto: informer.rs

Naši poljoprivrednici obišli su i farmu svinja "Fotiadi". Radi se o farmi crnih svinja retke rase koja potiče jos iz stare Grčke, a najsličnija je našoj mangulici. U Grčkoj ima ukupno 3.500 tih svinja, a na ovoj farmi 300. Subvencija za ovu proizvodnju od strane države Grčke iznosi 90 evra po prasilji godišnje. Srpski poljoprivrednici su izrazili veliku zahvalnost svojim domaćinima, a posebno Draganu Markoviću Palmi koji je sve ovo organizovao.

Foto: informer.rs

Ocena cele posete Grčkoj od strane naših poljoprivrednika je, kako ističu, deset plus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija