• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

12.09.2021

12:36

Evo kako će se u 40 gradova i opština od sutra održavati nastava

printscreen

Društvo

Evo kako će se u 40 gradova i opština od sutra održavati nastava

Podeli vest

Zbog sve složenije epidemijske situacije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da od sutra učenici u četrdeset gradova i opština u Srbiji nastavu prate preko interneta i po kombinovanom modelu. Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević objasnio je za RTS kako će učenici u tim opštinama pohađati nastavu

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, rekao je za RTS da su škole bile prinuđene da pređu na ovakav model nastave s obzirom na trenutnu epidemijsku situaciju.

Napomenuo je da su sve srednje škole u 40 opština u potpunosti na onlajn nastavi, dok se u tim opštinama u sedmom i osmom razredu primenjuje kombinovani model nastave.

- Odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele se na dve grupe. Grupa A dolazi na nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a grupa B utorkom i četvrtkom, a sledeće nedelje se smenjuju. To je ritam koji smo uspostavili prošle godine - kazao je Blagojević.

Dodao je da se taj sistem ispostavio kao dobar i da je bilo manje problema nego u srednjim školama prošle godine, kada su se učenici smenjivali na nedelju dana.

Blagojević je istakao da je u saradnji sa Institutom za javno zdravlje "Batut" formiran tim za škole i da se, osim broja zaraženih u određenoj lokalnoj samoupravi, prati broj vakcinisanih, a drugi pokazatelji su i broj pozitivnih testova u periodu od 14 dana, povećanje ili smanjenje broja zaraženih i broj pacijenata na bolničkom lečenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija