• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2021

07:21

DANAS LEŽU PARE NA RAČUN! A sutra 5.900 dinara za 6 kategorija stanovništva

Društvo

DANAS LEŽU PARE NA RAČUN! A sutra 5.900 dinara za 6 kategorija stanovništva

Podeli vest

Danas će biti isplaćena redovna novčana naknada za nezaposlena lica za avgust

Nacionalna služba zapošljavanja saopštila je na koji način će biti izvršena uplata.

Novac će biti isplaćen preko Poštanske štedionice. Privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biće isplaćena sutra, navela je NSZ.

Država će sutra uplatiti po oko 5.900 dinara pomoći na račune šest grupa građana. U pitanju je 50 evra u dinarskoj protivrednosti, a na spisku će biti svi penzioneri, te korisnici prava na privremenu naknadu: invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti kao i deca invalidi i korisnici privremene naknade kod PIO fonda.

Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su se našli u pomenutim grupama zaključno sa 13. septembrom ove godine. Oni kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon tog datuma, isplata će biti obavljena jednokratno, a po sticanju statusa penzionera ili neke od pomenutih kategorija građana.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon pomenutih 50 evra, drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Svi ostali građani novac će dobiti u novembru.

Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra.

Što se tiče prijave - ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija