• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2021

14:22

LJUDI, NIŠTA NIJE NAMEŠTENO, OVU NAGRADNU IGRU TREBA DA IGRATE! Dobitnica stana preuzela ključeve, pa objasnila koliko joj znači nagrada!

Društvo

LJUDI, NIŠTA NIJE NAMEŠTENO, OVU NAGRADNU IGRU TREBA DA IGRATE! Dobitnica stana preuzela ključeve, pa objasnila koliko joj znači nagrada!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su ugovor sa dobitnicom stana u prethodnom kolu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" Marjanom Ðekić

Reč je o dvoiposobnom stanu u naselju Zemunske kapije, a Marjana je nakon potpisivanja ugovora novinarima izjavila da se oseća fantastično i da nije verovala da ovako nešto može da joj se desi.

- Imamo stan, ali manji od ovoga, tako da nam ovaj dobitak puno znači. Poručila bih svim građanima Srbije da igraju nagradnu igru, ništa nije namešteno i poželela im da prođu kao što mi - rekla je srećna dobitnica i navela da će nastaviti da igra i šalje koverte.

Ministar finansija Siniša Mali je dobitnici uručio i ključeve novog stana i njoj i njenoj porodici poželeo mnogo lepih trenutaka u njemu.

Osvrnuo se i na izmene Zakona o fiskalizaciji, koje su na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine Srbije.

- Očekujem da će narodni poslanici danas izglasati izmene zakona o fiskalizaciji čime bismo završili sa pravnim okvirom za sprovođenje novog sistema fiskalizacije u Srbiji. Od 1.novembra do kraja aprila imaćemo prelazni period u kome će se paralelno primenjivati i postojeći i novi sistem fiskalizacije da bi od 1. maja naredne godine sasvim prešli na novi sistem - rekao je on.

Naveo je da je za potrošace važna činjenica da će, pošto će po novom sistemu svaki račun imati kju ar kod, potrošači moći mobilnim telefonom da provere da li se radi o ispravnom ili neispravnom fiskalnom računu.

Prema njegovim rečima, tako će i građani kao potrošači na neki način postati kontrolori ispravnosti fiskalnih kasa i fiskalnih računa, pa će zajedno sa državom raditi na suzbijanju sive ekonomije.

Istakao je i da fiskalizacija privredu neće koštati ništa, jer su za nabavku fiskalnih kasa onima kojima su potrebne namenjene subvencije i to 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju.

- Prijavljivanje za subvencije počinje 15. oktobra i trajaće do kraja januara - rekao je Mali i pozvao sve fiskalne obveznike da se što pre uključe u taj proces.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija