• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2021

17:47

ŽELJKO MITROVIĆ POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH NA SAJMU EXPO 2020 U DUBAIJU: Za prvi srpski dron IKA 20 zainteresovani svetski stručnjaci, PRDC u pregovorima za veliku prozvodnju!

Pink media grup

Društvo

ŽELJKO MITROVIĆ POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH NA SAJMU EXPO 2020 U DUBAIJU: Za prvi srpski dron IKA 20 zainteresovani svetski stručnjaci, PRDC u pregovorima za veliku prozvodnju!

Podeli vest

Posle premijere u Srbiji, vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović i predstavnici kompanije PRDC predstavili su i svetskoj javnosti na sajmu „EXPO 2020“ u Dubaiju poslednje čudo tehnike, moćni dron IKA 20.

U okviru „EXPO 2020“ počela je „Svemirska nedelja“ („Space Week“), jedna od 10 tematskih nedelja u kojima će se tragati za rešenjima za neke od najvećih izazova modernog doba, a jedan od izlagača je i Pinkov istraživačko-razvojni centar (PRDC). Već prvog dana na najvećem svetskom događaju „EXPO 2020“, koji je okupio delegacije iz više od 200 zemalja, uspostavljen je kontakt sa velikim brojem onih koji su zainteresovani za nabavku ovog, ali i drugih inovativnih proizvoda koje je razvio Pinkov istraživačko-razvojni centar.

Foto: Pink media grup

Sudeći po reakcijama i interesovanju koje vlada u Dubaiju, ova bespilotna letelica mogla bi da se nađe u mnogim zemljama širom sveta. Za srpski dron IKA 20, ali i drugi dron IKA 01, zainteresovani su inženjeri, IT stručnjaci i privrednici ne samo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, već iz celog sveta. Vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović, istakao je da je potražnja za ovim proizvodom, već prvog dana izazvala ogromnu pažnju u Dubaiju, kao i interesovanje za nabavku ove bespilotne letelice.

- Konačno posle dugih najava, krenuo je EXPO u Dubaiju, danas je prvi dan, i rekao bih da je interesovanje ogromno, iznad svih očekivanja. Danas je nedelja, i po broju različitih delegacija rekao bih da su velika očekivanja. Ono što je značajno je to, da sam očekivao u "Space week- u", da će veliki broj kompanija nastupiti sa sličnim letelicama, ali koliko razumem, mi smo toliku pažnju izazvali, i čini mi se da su sve ostale letelice bačene u senku. Ono što me brine, je broj zainteresovanih toliki, na osnovu podataka koje imamo i koji se pominju, jedini problem će biti kapaciteti. Ako sam u pravu, sa ovog sajma ćemo izaći sa ugovorima koji podrazumevaju isporuku od 300 letelica za manje godinu dana, a to prevazilazi naše kapacitete. Moraćemo da što pre povećamo i ojaćamo proizvodne kapacitete - rekao je Željko Mitrović i dodao da sve ide po planu.

Iako je dosada predstavio mnogo inovativnih i revolucionarnih patenata, Željko Mitrović ističe da on nije mag inovacija, već da je okupio tim mladih, vrhunskih stručnjaka, koji radi na brojnim projektima u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru.

- To su pre svega mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta, i to jedne dobre generacije. Oni su danas predavači na fakultetu, i sve zasluge za letelicu prepisujem njima, u svim apsektima, i po kvalitetu i dizajnu. Ljudi dolaze sa velikim rispektom, a poznavaoci su ove kategorije. Bravo za ekipu koja je radila na realizaciji ovog proizvoda. Napravili smo najbolji kvalitet u odnosu na cenu. Ova letelica kada nosi 20 kilograma u vazduhu, njene manevarske sposobnosti su kao da ne nosi ništa. Ne primećuje se da ona nosi taj teret. I to je bila poenta. Mi za malo para nudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, što je razlika u odnosu na slične proizvode iz ove kategorije koji su u ponudi. Sa druge strane, prepoznatljivi smo po dizajnu, jer smo u crno narandžastoj boji i jedini smo izašli iz one klasične vojne industrijske boje SMB - naveo je Mitrović, pa dodao:

- Nastojimo da zadržimo taj naš osnovni plan i ideju, a to je da budemo pre svega afirmisani u civilnom vazduhoplovstvu i da ova letelica ima civilni apsekt. Kompanija PRDC koja svojim inovacijama planira da osvoji svet i najzahtevnija tržišta, u Dubaiju će sve dok traje tematska celina „Svemirska nedelja“ predstavljati svoje proizvode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ako vam je mali vođa nabavite

pre 2 godine

Бели му се нос као Чеди. Можда је то од озона ?

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija