• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2021

09:40

Ana Brnabić učestvovala na Šestoj međunarodnoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost 2021"! Video

Tanjug/Dragan Kujundžić

Društvo

Ana Brnabić učestvovala na Šestoj međunarodnoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost 2021"! Video

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovala na Šestoj međunarodnoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost 2021"

 

 

Premijerka Ana Brnabić istakla da je Srbija opredeljena da uradi sve i sprovode svaki sistem koji će poboljšati zaštitu i bezbednost dece.

Brnabić je kazala da je, kada je reč o inicijativi Fondacije za uvođenje sistema Amber alerta u našoj zemlji, pre dva dana održan sastanak predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Poverenika za informacije od javnog značaja kako bi se otklonile i poslednje prepreke za uvođenje tog sistema, odnosno kako bi se uskladilo zakonodavstvo.

Premijerka je kazala da joj je svaki put jednako teško kada razmišlja o tome šta je sve okupilo i sa kakvim problemima i opasnostima se suočavaju deca na dnevnom nivou.

"Deca su najranjivija društvena grupa, a naša dužnost i obaveza je da ih zaštitimo", kazala je Brnabić.

Navodeći da kada se priča o prioritetima Vlade Srbije nikada se ne kaže da je jedan od prioriteta da zaštiti decu, već zdravstvo, kultura, reforme vladavine prava, zelena agenda, Brnabić ističe da je to zato što zaštita dece nije prioritet, već fundamentalna obaveza svih.

"Razlog je jednostavan jer je bezbednost dece fundamentalna obaveza svake vlade i čitavog našeg društva, ali i svakog pojedinca u našem društvu, zato što ne postoji ništa važnije od toga da su deca bezbedna, sigurna i ne osećaju strah", naglasila je Brnabić.

Istakla je da svi pojedinci moraju da rade na tome i da nikada ne sme da se okrene glava kada se vidi ili nasluti bilo kakvo zlostavljanje i ugrožavanje dece, kao i da na bezbednosti dece mora da se radi jedinstveno.

Navodeći da je Srbija posebno želela da se posveti zaštiti dece u sferi digitalnog, odnosno na internetu i društvenim mrežama, Brnabić podseća da je na njenu inicijativu od prošle školske godine uveden predmet "Digitalni svet" od prvog razreda osnovne škole, kroz koji deca uče o rizicima, bezbednosti, zašto i gde ne trebaju da ostavljaju svoje podatke, kako da reaguju na neprimeren sadržaj...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija