• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

27.10.2021

12:22

Bebe na respiratoru u Tiršovoj još uvek životno ugrožene! JEDNA BEBA IMA SAMO DESET, A DRUGA 12 DANA!

Društvo

Bebe na respiratoru u Tiršovoj još uvek životno ugrožene! JEDNA BEBA IMA SAMO DESET, A DRUGA 12 DANA!

Podeli vest

Dve bebe od samo desetak dana, koje su zbog korona virusa na respiratoru u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, još su životno ugrožene, kaže za Telegraf.rs dr Snežana Rsovac, pedijatar, pulmolog i načelnica intenzivne nege u ovoj zdravstvenoj ustanovi

- Bebe su još uvek na mehaničkoj ventilaciji, još je njihovo stanje izuzetno teško. Manjih pomaka ima na snimku, ali je to situacija koja se prati iz dana u dan. Sve dok ne budemo sigurni da su ušli u fazu oporavka ne možemo da kažemo ništa drugačije nego da su životno ugrožene - rekla je dr Rsovac za Telegraf.rs.

Jedna beba ima 10, a druga 12 dana. Kako dr Rsovac kaže, majke su bile zaražene.

Ali, recimo jedna od njih nije imala neku tešku formu bolesti - kaže ona.

EVO ZAŠTO SE SVE VEĆI BROJ DECE ZARAŽAVA!

Prema rečima dr Rsovac, u ovoj ustanovi je trenutno 5 dece kojima je potvrđen korona virus. Na sreću, osim ove dve bebe, druga nisu životno ugrožena.

- U pitanju su starija deca. Oni nemaju toliko znake kovid infekcije, ali su zbog drugih bolesti koje imaju hospitalizovani. Nisu ni na kakvoj potpori, i dobro su. I ranije smo na nedeljnom nivou imali kovid pozitivne koji su morali da se operišu - dijabetičari, i deca sa drugim hroničnim bolestima - kazala je dr Rsovac za naš portal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija