• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

01.11.2021

08:14

Ne branim se… Niti bežim odgovornosti… Oglasio se otac mladića koji je učestvovao u tuči u Kraljevu!

prinstcreen

Društvo

Ne branim se… Niti bežim odgovornosti… Oglasio se otac mladića koji je učestvovao u tuči u Kraljevu!

Podeli vest

Stravičan snimak vršnjačkog nasilja nastao u jednoj kraljevačkoj školi juče se pojavio na društvenim mrežama. Jedan brutalan udarac rukom u glavu bio je dovoljan da se tinejdžer zatetura i padne na beton. Pored dvojice najbližih napadnutom dečaku, u blizini su najmanje još dvojica

 

Otac mladića koji je vinovnik incidenta na Gradskoj terasi je poručio: "Razumem ljutnju i bes građana, mi smo poštena porodica, ali moj sin je pogrešio i zato će odgovarati", prenosi portal Krug.

Dragi moji FB prijatelji, drugari..poznanici i neznanci…da se ovako javno oglasim svima kao savestan roditelj - početak je poruke kojom se sinoć u jednoj od FB grupa oglasio otac maloletnika koji je povredio drugog u incidentu na Gradskoj terasi.

Otac mladića je potvrdio da razume revolt, ljutnju, i bes građana sa kojima se, kako je naveo i u svom obraćanju na društvenim mrežama, sasvim slaže:

Situaciju nisam prepustio da se, kako kažu, zataškava…već dete u auto i pravac u policiju…Ja nisam nikakav inspektor, niti direktor… običan građanin ovoga grada… Sva su deca ravnopravna…tako i moje… Pogrešio je i zato će odgovarati kako procene nadležni organi….Da vas obavestim…posetio sam i oca povređenog dečaka kao civilizovan svet i pružio ruku podrške…Saosećanja...  Pomoći, kakva god bila… Ne branim se… Niti bežim odgovornosti…

Nismo dete vaspitavali na ovaj način…Zato ne želim bilo kakva zataškavanja….Stvari koje god težine bile ne rešavaju se nasiljem…. Vidim da su mnogi loše obavešteni… Glupo je donositi zaključke unapred…. Sankcije za svakog postoje….Opet, ponavljam… Samovoljno smo otišli u policiju i prijavili smo dešavanje.. Te su onda pozivani učesnici i saučesnici.

Ne želim da se ovakve stvari dešavaju. Zato postoji zakon koji ja neću preskočiti, kakve god sankcije i kazne da budu – neka to bude škola za svačije dete i za roditelje.

Sada je najvažnije da je povređeni dečak dobro, a sve ostalo je u rukama nadležnih - zaključio je on, piše Telegraf.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

AKO JE OVO ISTINA SVAKA CAST KAO RODITELJU, JOS POSTOJI NADA ZA OVO DRUSTVO.

Tužilac

pre 2 godine

Bravo za ovog roditelja ali budimo pošteni pa priznajmo - takvih je 1 od 100 a vrlo verovatno i mnogo manje - svi ostali bi makar pokušali da nađu opravdanje i izgovor da bi opravdali svoje dete.

Delikvent u najavi

pre 2 godine

Ovo nije školska tuča, OVO JE PRAVO NASILJE I ČISTO IŽIVLJAVANJE! Bez obzira šta je prethodilo ovakvom incidentu, na snimku se vidi da ovaj mali dripac ničim nije ugrožen i da on bezobzirno, uvežbano i na kvarno udara žrtvu. Udarac je ozbiljan i sva sreća pa nema nekih vidnih povreda. ZA OVO NEMA NIKAKVOG OPRAVDANJA, a roditelji sada imaju priliku da vide šta gaje u porodici. Ovo stvorenje treba ozbiljno OSUDITI, KAZNITI a potom PREVASPITATI.

Kole66

pre 2 godine

Nije stvar u tuci vec u nacinu. Dok decko drzi ruke u dzepovima i prica sa ovim decakom ispred sebe, ovaj ga krvnicki, podmuklo, udara sa strane na nevidjeno. Mali je silan jer ocigledno ima ,,ledja". Postupak roditelja podrzavam, ali mislim da se plasi za svoje dete. Batina ima dva kraja, sledeci put on bi mogao biti na zemlji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija