• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

06.11.2021

08:52

ŽENE KOJE OVAKO JEDU IMAJU VEĆI RIZIK OD SRČANIH BOLESTI! Posebno opasno za starije od 65!

Društvo

ŽENE KOJE OVAKO JEDU IMAJU VEĆI RIZIK OD SRČANIH BOLESTI! Posebno opasno za starije od 65!

Podeli vest

Bolesti srca su među glavnim uzročnicima prerane smrti, a dok znamo da izbor hrane koju unosimo svakog dana može da poveća ili smanji rizik, mnogi ne znaju da i način na koji jedemo ima veze sa zdravljem srca

Nova studija objavljena u žurnalu "Menopauza" utvrdila je da jedna navika žena dok jedu može negativno da utiče na srce!

Analizirani su podaci 590 žena starijih od 65 godina, i njihove navike vezane za svakodnevno konzumiranje obroka.

Naučnici su utvrdili da su žene koje su dva ili više puta dnevno jele potpuno same, imaju 2,58 puta veći rizik da obole od angine, bola u grudima izazvanog smanjenim protokom krvi do srca.

Usamljenost često stručnjaci pominju kao okidač za brojne iznenađujuće probleme, od gojenja, preko narušenog mentalnog zdravlja, sada i bolesti srca. Angina je često povezana sa koronarnom bolešću srca i mikrovaskularnim bolestima, ali su naučnici utvrdili i još jedan podatak.

Žene koje su jele same jele su manje, unosile su nižu kalorijsku vrednost, ali su se manje razumele i u "pravila" zdrave ishrane i nisu bile toliko vešte u čitanju etiketa hrane.

"Žene generalno žive duže od muškaraca, ali bi trebalo da pronađemo način da starije žene izbegnu usamljenost jer će to uticati ne samo na njihovu ishranu, već i celokupno zdravlje", saopštila je dr Stefani Fobijon, medicinska direktorka Nacionalnog američkog društva za menopauzu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija