• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Pink

06.11.2021

20:20

VANREDNA SITUACIJA U KOCELJEVI! Izlio se Jadar,  za tri dana palo 140 litara kiše!

Printscreen/TV Pink

Društvo

VANREDNA SITUACIJA U KOCELJEVI! Izlio se Jadar, za tri dana palo 140 litara kiše!

Podeli vest

Zbog izlivanja reke Tamnave opština Koceljeva je proglasila vanredno situaciju. Reka se zbog intenzivnih padavina duž svog toka u nebranjenim zonama izlila iz korita i poplavila nekoliko desetina hektara obradivog zemljišta

Procenjuje se da je na teritoriji ove lokalne samouprave za tri dana palo više od 140 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog obilnih padavina izlio se i Jadar i takođe poplavio njive, prenosi TV Pink.

Tamnava je pre sedam godina srušila je most koji povezuje magistralni put Šabac - Valjevo i prelomila ga na tri dela, pa je posle toga izgrađen novi.

Zbog ovako lošeg iskustva, opština ništa ne prepušta slučaju, pa su zbog toga rešili da pravovremeno deluju.

Foto: Printscreen/TV Pink

- S obzirom na to da su padavine nalik onima koje su bile 2014 godine zbog toga smo juče uveli vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. U toku je praćenje celokupne situacije na Tamnavi, počevši od njenog izvora zaključno sa izlaskom sa naše opštine - rekao je za TV Pink Dušan Ilinčić, predsednik opštine Koceljeva.

On naglašava da su veliki radovi rađeni na pritokama Tamnave pa je sada mnogo bolja situacija nego 2014. godine.

Šabačka Kamenica pod vodom

Zbog velikih padavina njive u Čabačkoj kamenici su kompletno pod vodom. Iako se malo povukla, zbog najavljenih novih padavina meštani strahuju od bujica sa okolnih brda.

Foto: Printscreen/TV Pink

Dušan Ilinčić

Meštani kažu da u okolini Tamnave može da se seje samo kukuruz jer ništa drugo ne može da uspe, jer poplavi voda i sve propadne.

Problem sa pijaćom vodom

Lokalna samouprava je zbog problema sa pijaćom vodom obezbedila cisterne na nekoliko mesnih zajednica.

- Trenutno imamo problem sa vodosnabdevanjem pošto su nam bunari u problemu. U toku je otklanjanje problema na bunarima i očekujemo od ovog ttrenutka da građani počnu normalno da se snabdevaju vodom - rekao je Ilinčić.

Foto: Printscreen/TV Pink

Direktor Srbija vode Goran Puzović najavio je da su sledeće godine u planu sanacioni radovi u Kamenici kod mosta kako bi se zaštitila brana i akumulacija koja će pomoći da se reše problemi reke Tamnave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peter

pre 2 godine

Sta ce tek da bude kad budu poceli da kopaju.....

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija