• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

17.11.2021

10:40

U Batajnici smešteno 660 pacijenata! DOMINIRAJU NEVAKCINISANI!

Društvo

U Batajnici smešteno 660 pacijenata! DOMINIRAJU NEVAKCINISANI!

Podeli vest

Direktor Univerzitsko kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da je u kovid bolnici u Batajnici danas smešteno 660 pacijenata dok ih je pre dve sedmice bilo 810

Ašanin je rekao i da je primetno da "jedan trend blagog smirivanja situacije (sa korona virusom) postoji".

- U prijemo trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti je manje za jednu trećinu, pa čak i za jednu polovinu ambulantnih pregleda - rekao je on.

Po ceo dan obilazimo ljude koje je korona iscedila kao limunove, a onda se pojavi neki uvaženi profesor koji misli da je u hotelu... Ispovest jednog od načelnika kovid bolnice u Batajnici!

Naveo je da se na Infektivnoj klinici "pojavi i poneko slobodno mesto".

- Što se tiče Batajnice, pre dve nedelje bilo je 810 hospitalizovanih a na današnji dan je 660, što znači 150 manje bolesnika - rekao je Ašanin.

Naveo je da su "to uglavnom (slobodna) mesta na poluintnzivnoj nezi "

- I dalje nam je jedinica intenzivnog lečenja popunjena i tu je 91 pacijent od čega su dve trećine na respiratoru - rekao je Ašanin.

Foto: Beta

Prema njegovim rečima, još uvek je popunjena intenzivna nega i tu se traži "krevet više".

- Apsolutno dominiraju nevakcinisni pacijenti - rekao je on.

Ašanin je najavio i nova zapošljavanja u zdravstvenom sistemu i podsetio na aktuelni konkurs koji je objavljen 15. novembra na sajtu Ministarstva zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija