• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2021

10:56

Prodaja stanova u Novom Sadu ne prestaje da raste – Tražnja za nekretninama u jednom delu grada se posebno izdvaja

Društvo

Prodaja stanova u Novom Sadu ne prestaje da raste – Tražnja za nekretninama u jednom delu grada se posebno izdvaja

Podeli vest

Ekspanzija na tržištu nekrenina u Novom Sadu započela je prošle, a zadržala se i tokom ove, 2021. Godine, zbog čega je drugi po veličini grad u Srbiji i dalje u samom vrhu trenda kupovine stanova.

 

Odlična povezanost sa aerodromom “Nikola Tesla” u Beogradu, preko  autoputa E-75, dobra povezanost sa ostalim gradovima u Srbiji, ali I sa Evropskom unijom, uz arhitekturu koja datira iz Austrougarske monarhije, blizina Fruške Gore, samo su neki su od glavnih razloga zašto Novi Sad iz godine u godinu doživljava veliki priliv novih stanovnika, koji neminovno diktiraju i tempo širenja grada u pogledu tržišta nekretnina.

Prodaja stanova Novi Sad

Među studentima iz Vojvodine i regiona, već omiljen, grad je prepoznat kao idealno mesto za život i kod mladnih bračnih parova, a u poslednjih par godina, i od strane IT industrije, pa se slobodno može reći da su upravo oni faktor koji diktira cene kvadrata prilikom prodaje stanova u Novom Sadu, a koji se kreću od nešto više od 686 evra po kvadratnom metru i idu sve do 3.117. evra, koliko iznosi najskuplji kvadrat na teritoriji grada, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs.

Kvadrat u centru oko 3.000 evra

Cene variraju u zavisnosti od lokacije, starosti i načinu gradnje, opremljenosti, načina grejanja, pa i same blizine centralnom gradskom šetalištu, Zmaj Jovinoj ulici, kao i Dunavskom parku.

Foto: Tanjug

Cena kvadrata na Podbari, Starom gradu, Rotkvariji, u Centru, kod Futoške pijace, Jodne banje, kao i u delu centra kod Riblje pijace, na Subotičkom bulevaru, kreće se od 1.030. evra koliko je potrebno izdvojiti za najnižu cenu po kvadratu i penje se sve do 2.798 evra, koliko je potrebno izdvojiti za najvišu cenu nekretnine u Novom Sadu po kvadratnom metru.

Izvan centra, kvadrat je moguće naći i za manje od 700 evra

U naseljima koja daljim od centra, poput Adamovićevog naselja, Betanije, Delelinare, Grbavice, Avijatičarskog naselja, Banatića, Sajmišta, Telepa i Satelita, za najnižu cenu po kvadratnom metru je potrebno izdvojiti 686 evra, dok najviša i krajnja iznosi 2.263 evra po kvadratu.

Nešto drugačija cena vlada na Limanu, Novom Naselju i Veterniku, gde cena počinje od 792 evra po kvadratnom metru, koliko je potrebno izdvojiti za najnižu, dok je za najvišu i krajnju cenu po kvadratu potrebno izdvojiti 2.690 evra za nekretinu u ovim delovima Novog Sada.

Petrovaradin 

Poslednjih decenija, posebnu pažnju kupaca privlače nekretnine u Petrovaradinu, ponajviše zbog blizine istoimene tvrđave, mirnijeg načina života koji u modernom shvatanju života podrazumeva i povezanost sa prirodoe, te ovaj deo beleži sve više onih koji u ovom delu Novog Sada, vide svoj idealni dom.

Donja cena kvadrata u Petrovaradinu, prema ponudi na sajtu "Nekretnine.rs", kreće se od 1.010 evra, koliko iznosi najniža cena kvadrata  i ide se sve do 2.231 evra, koliko iznosi najviša cena nekretnine po kvadratnom metru u ovom delu Novog Sada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bdbdbdj

pre 2 godine

Ko je napisao ovaj text, NS nije video ni na razglednici...veće lupetanje skoro nisam procitao

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija