• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

23.11.2021

19:26

ZATRPALA ME ZEMLJA, KAD SAM USTAO POČEO SAM DA TRAŽIM KOLEGE! Ispovest radnika nakon eksplozije u Bubanj Potoku!

Informer/S.G.

Društvo

ZATRPALA ME ZEMLJA, KAD SAM USTAO POČEO SAM DA TRAŽIM KOLEGE! Ispovest radnika nakon eksplozije u Bubanj Potoku!

Podeli vest

Bilo je strašno, eksplozija na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasis. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da trazim kolege, da vidim jesu dobro - ovako za "Blic" priča radnik kojeg smo zatekli u Urgentnom centru

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku.

Kaže da je jedini ovde, međutim, kako su potvrdili Tanjugu, U Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povređenih u eksploziji. Oni su oko 14 sati primljeni na dijagnostiku.

Kako je rečeno dve osobe su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Kako saznajemo, dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

Foto: Informer/S.G.

Leštane

Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni

Sestra povređenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gde moglo tako da pukne.

- Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni... Čekam ovde, videla ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam - kaže ona.

Petorica radnika firme koja poslednjih 15 dana uslužno izvodi radove u fabrici povređena su i nalaze se u Hitnoj pomoći Vojno-medicinske akademije.

- Jedan ima povredu glave, jedan ruke, treba da mu lome ruku, jedan noge. Jednog čeka operacija, rana na stomaku mu je duboka. Njega nisam video, ostale jesam - rekao je vlasnik firme.

Prema njegovim rečima, povređeni radnici su se nalazili na oko 15 metara od mesta gde je do eksplozije došlo.

- Jedan je iz kabine pao sa dizalije, dvojica su pala sa krova - navodi i dodaje da je krater na mestu gde je do eksplozije došlo takav "kao da je atomska bomba pala". Dok u čekaonici Hitne pomoći čeka radnike i dalje informacije o njihovom stanju da je bilo ko od njih mogao da se nađe na tom mestu.

- Dvoje je poginulo, za jednim se traga, a ima još nestalih. Da je danas pala kiša ne bismo došli da radimo, ali... - kaže on.

Kako saznajemo, svi povređeni radnici koji su prevezeni na VMA su stabilno. Dvojica se nalaze na toksikologiju, a ostali su u hirurškoj ambulanti.

S druge strane, situacija kod fabrike je malo drugačija. Kako javlja "Blicova" reporterka sa lica mesta, policijske patrole, koje su stajale na 200 metara od fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, pomerili su novinarske ekipe na veću udaljenost odnosno za još 300 metara od prilaza fabrici, kako kažu, iz bezbednosnih razloga.

Podsetimo, eksplozija u fabrici "Edepro" dogodila se danas oko 14 sati. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini strahuju od novih detonacija.

Na lice mesta oko 15 sati stigao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd.

Situacija trenutno stabilna

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenitno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

- U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je Majstorović.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mesta, onda nastupaju policajci koji će moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija