• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.CRNORKOVIĆ

30.11.2021

17:34

DOBIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG RUKOVODIOCA, A OPOZICIJA  BI DA MU SUDI! REGIONALNO PRIZNANJE za direktora "Namenske" Radoša Milovanovića

Privatna arhiva

Društvo

DOBIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG RUKOVODIOCA, A OPOZICIJA BI DA MU SUDI! REGIONALNO PRIZNANJE za direktora "Namenske" Radoša Milovanovića

Podeli vest

Radoš Milovanović, direktor naše najveće vojne industrije i jedne od nejuspešnijih u Evropi i Svetu "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana dobio je danas u Kraljevu od Privredne komore Srbije nagradu za poslovnog lidera na planu upravljanja i rukovođenja što je dovelo do toga da ova fabrika uprkos svim nedaćama i pandemiji postiže vrhunske rezultate

- Uticaj direktora Milovanovića na procvat i odlično poslovanje ove vojne industrije uprkos krizi najviše se ogleda u činjenici  da su uprkos koronavirusu u 2021. godini bili uposleni svi kapaciteti, da je sačuvano svako radno mesto, i ugovoreni poslovi za naredni period  čime je ostvaren značajan poslovni dobitak.  Da sve bude bolje "Namenska" u Lučanima pokriva ceo region i izvozi u preko 30 zemalja na svetu a o kakvom postrojenju je reč svedoči i podatak da osim svih sličnih fabrika u Srbiji od nje zavisi i cela vojna industrija Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Koliki uticaj i poštovanje u ovoj oblasti ima direktor Milovanović govori i činjenica da iz Amerike i svih drugih evropskih i svetskih zemalja uplaćuju fabrici višemilionske avanse samo na njegovo ime bez ikakve garancije što je u svetu modernog biznisa nepoznata pojava. Od svega ovoga velike koristi imaju i radnici pa je prosečna plata u "Namenskoj" u ovoj godini čak 85.000 dinara čime opština Lučane ima najveći prosek zarada u moravičkom okrugu. Uz to, na insistiranje direktora Milovanovića, svi zaposleni dobijaju i nagrade za svoj marljiv rad i angažman vikendima, među kojima se posebno izdvaja i revers pred godišnji odmor od 40.000 dinara što je rekord u Srbiji, a sve ovo se isplaćuje isključivo iz sopstvenih sredstava firme. Da mnogobrojni regresi nisu jedini znak poštovanja koje direktor i rukovodstvo imaju prema radnicima govori i to da je u poslednje tri godine samo za lečenje radnika i članova njihovih porodica fabrika isplatila 230.000 evra, Značaj "Namenske" za Lučane najbolje se ogleda u ulaganju od 3,5 miliona evra za tri godine čime je ovoj opštini obezbedila sve značajne projekte a pritom i napravila jedan od najlepših bazena u Srbiji. Kako se ova fabrika kotira u Evropi i Svetu a najbolje pokazuje i podatak da su na Sajmu naoruzanja i vojne opreme "Partner 2021", među 132 izlagača,od čega 36 stranih iz 16 zemlje, čak tri najuspesnije svetske fabrike iz ove oblasti bile zainteresovne da kupe upravo "Namensku".

Foto: Privatna arhiva

Regionalno priznanje za Radoša Milovanovića

 

Ceo svet ga hvali, opozicija hoće da ga osudi


Pored svih uspeha koje je postigao Rados Milovanović, pohvala iz celog sveta i nikada boljeg poslovanja Namenske on i sutra kao i svakog meseca mora da ide u Osnovni sud u Ivanjici gde ga opozicija tereti da je kriv za smrt dvojice radnika u tehnološkom požaru. Iako je direktor ove firme preuzeo sve mere da zaštiti zaposlene koje je izdao u jasnoj naredbi, i uprkos tome što u lancu odgovornosti nikako ne može biti kriv što neko nije slušao njegove naredbe jer "ispod njega" ima barem deset ljudi koji su zaduženi da to kontrolišu, ostaci prošlog režima na čelu sa tužiocem i sudijom a preko advokata koje je finansirala direktno opozicija pokušavaju najboljeg našeg rukovodioca da pošalju u zatvor. Čoveka koga u celom svetu cene u ovoj zemlji očigledno hoće da nevinog pošalju u zatvor ne bi li tako propala opozicija uništila Namensku industriju u Lučanima a samim tim od moravičkog okruga napravila "dolinu gladnih".

Direktor naše najuspešnije fabrike i evropskog i svetskog giganta u ovoj oblasti je prilikom primanja nagrade istakao da je ovo podstrek za njega da daje sve od sebe za uspeh preduzeća, a sve zasluge preneo je na radnike i njima posvetio ovo prestižno priznanje. 
- Želim da se u svoje lično ime i u ime svih nagrađenih kolega zahvalim Privrednoj komori Srbije na ovim prestižnim priznanjima koja su na danas uručena. Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ovako prestižnog priznanja, posebno što dolazi od institucije koja prepoznaje prave vrednosti u privredi i društvu u celini. Ovo priznanje je ujedno i dodatni motiv da nastavim da radim i dajem pun doprinos razvoju preduzeća "Milan Blagojević - Namenska", na koje sam izuzetno ponosan. Iz tog razloga nagradu za regionalnog poslovnog lidera posvećujem svim radnicima Namenske iz Lučana. Još jednom hvala na ovom priznanju i na ovom osećaju ponosa i sreće koje danas nosim u srcu - emotivan je bio Milovanović.
 

Foto: Privatna arhiva

Ukupan prihod prosečno 50-60 miliona 2021(oko 50 miliona)

Investicije u fabriku ukupna ulaganja (2001-2001) 73miliona procečno godišnje (3,6 miliona)
Troškovi za bezbednost na radu prosečno godišnje (1,6 miliona evra)
Zarade prosečna zarada u 2021 (750 evra-85.000 dinara)
Ulaganja u opštinu Lučani Dom zdravlja, škole, vrtići, bolnice u Čaćku i Guči, smećar, borba protiv poplava, verske zajednice, sportski klubovi, sportski objekti i bazem 3,5miliona evra(za poslednje tri godine)


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija