• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf

08.12.2021

22:48

Nedeljko otišao na groblje i dok je palio sveću, dogodilo se nešto zbog čega je PAO OBLIVEN KRVLJU

rina

Društvo

Nedeljko otišao na groblje i dok je palio sveću, dogodilo se nešto zbog čega je PAO OBLIVEN KRVLJU

Podeli vest

Nesvakidašnja scena odigrala se na groblju u Somboru kada je na čoveka koji je došao da zapali sveću majci i ocu pao spomenik i teško ga povredio.

Danijel Mirkov bio je sa komšijom Nedeljkom Šćekićem na groblju, i dok je palio kandilo svojoj majci, na Nedeljka je, dok je stajao u dnu spomenika, pao spomenik koji je bio u redu iza.

Spomenik star više od 200 godina, koji više niko ne obilazi "poklopio" je Nedeljka Šćekića, a krv je, priča Danijel Mirkov, počela da se razliva po spomeniku. 

- Direktno ga je preklopio spomenik, pao je na ploču moje majke, priklještio ga, počeo je da krvari, krv je počela da se razliva po spomeniku. Izgubio je svest, ja ne znam kako sam ga skinuo s njega, nekako sam ga odvukao, uhvatio sam ga pod ruke i odvukao do zelene površine, stavio sam ga u polusedeći položaj. Počeo je da krklja, da izbacuje krvave balončiće, držao sam ga za ruku, kažem "stisni me ako me čuješ", ne čuje ništa čovek. Mislio sam da je gotov, tako je izgledao. Hitna pomoć je zaista došla brzo, preneli smo ga u vozilo. Ispostavilo se da ima povredu čeone kosti, širine 13 centimetara, nagnječenje uha, bilo mu je 10 puta veće od drugog uha - priča Danijel Mirkov, svedok Nedeljkove povrede.

Kako kaže Danijel, tužili su JKP "Prostor Sombor", preduzeće koje brine o tom groblju, jer je to, kako navodi, njihova nadležnost. Njihova odgovornost je stopostotna, taj spomenik je star više od 200 godina, ima ne jedan, nego na stotine sličnih spomenika, navodi Danijel Mirkov za Telegraf.rs.

Foto: Tanjug

Spomenik je pao dok je čovek palio sveću

- Ako 10 godina niko ne obilazi neki grob, ne plaća, onda to postaje nadležnost Grada, odnosno one ustanove koja brine o tome. Taj spomenik je star više od 200 godina. Odavno je zarastao u travu, zapušten, ne može ni da se pročita čiji je - navodi Danijel.

Direktor Stevančev: Zvao sam ga, nije došao

Izvršni direktor zadužen za groblja u preduzeću JKP "Prostor Sombor" Slobodan Stevančev kaže da uvek reaguju kad primete spomenik koji je nakrivljen i sklon padu, ukoliko ne nađu vlasnika.

 Ako nema živih srodnika, mi smo zaduženi za spomenik, i ako je nakrivljen ili bilo šta, mi kad uočimo, mi ga polegnemo, ali to je jako retko. Svi ti spomenici dole imaju teg, i ne može da padne ako neko fizički na njega ne deluje. Ja sam ovde devet godina, dva puta se desilo, ovo je drugi slučaj, prvi je bilo jedno dete koje se pentralo na spomenik - kaže Slobodan Stevančev, izvršni direktor u JKP "Prostor Sombor".

Kako navodi, pozvao je povređenog čoveka da dođe, ali se on nije pojavio.

- Nije došao, nego je bio s našim radnikom i poslovođom, koji su mi preneli da se to desilo i da je zadobio povrede i ništa više od toga. Ja jednostavno pozivam, kad god ima neki problem na groblju da dođu do nas, da vidimo kakav je problem. Ja svoj broj telefona svima dajem, oni se nisu javili, pa da se prepucavam po medijima, ja to ne želim - navodi Stevančev.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija