• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2021

11:19

RHMZ IZDAO UPOZORENJE, na snazi narandžasti meteoalarm!

Društvo

RHMZ IZDAO UPOZORENJE, na snazi narandžasti meteoalarm!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zvod izdao je upozorenje zbog jakog vetra koji je predviđeno da će duvati danas posebno u Banatu.

- Pre podne će u košavskom području duvati jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će povremeno imati orkanske udare sa brzinom oko 25 m/s (oko 90 km/h). Slabljenje košave se očekuje posle podne.

Za područje Banata na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjeno je na sajtu RHMZ-a.

Foto: printscreen rhmz

Upozorenje RHMZ

Inače, danas će padati kiša, dok se na planinama očekuje sneg. Minimalna jutarnja temperatura od -4 do 2 stepena, a maksimalna dnevna širom Srbije od 5 do 10 stepeni.

Prognoza za vikend

Pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, zapadni, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 2 do 8 stepeni.

Subota

Oblačno s kišom, u planinama sa snegom. Кrajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni.

Nedelja

Oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u zapadnim, centralnim, istočnim i severoistočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujnje jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. U Timočkoj Кrajini u nižim predelima sa kišom koja će krajem dana preći u sneg. Najniža temperatura od 0 do 2, najviša od 1 do 4 stepena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija