• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

11:14

Zemlja skuplja od kvadrata - Ovo su cene zemljišta u najvećim opštinama u Srbiji

promo

Društvo

Zemlja skuplja od kvadrata - Ovo su cene zemljišta u najvećim opštinama u Srbiji

Podeli vest

Potražnja stanova podigla je i interesovanje za kupovinu građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u Srbiji, zbog čega je došlo do toga da za jedan ar u urbanoj zoni, možete da kupite stan u centru Beograda, Niša, Novog Sada ili Čačka.

Izgradnja stanova, moderne mreže puteva, kao i rekonstrukcija postojećih, uz sve veći priliv stranog kapitala na tržištu Srbije, rezultovalo je povećanjem interesovanja za kupovinu zemljišta širom zemlje. Bilo da se radi o građevinskom ili poljoprivrednom zemljištu, lokacije koje su bliže centru ili urbanizovanim delovima velikih gradova u Srbiji, beleže porast cene na tržištu nekretnina.

Prema oglasima na portalu Nekretnine.rs, uradili smo istraživanje koliko iznosi najviša, a koliko novca je potrebno za najnižu cenu ara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u 13 srpskih gradova.

Subotica

Najniža cena građevinskog zemljišta u Subotici, iznosi 6.900 evra po aru, dok je za najvišu cenu ara potrebno izdvojiti 10.000 evra po aru.

Najniža cena ara iznosi nešto više od 9 evra, dok je za najvišu cenu ara poljoprivrednog zemljišta u Subotici, potrebno izdvojiti 531 evro po aru.

 

Novi Sad

Cena ara građevinskog zemljišta u Novom Sadu, najniža cena ara iznosi nešto više od 477 evra, dok je za najvišu cenu ara građevinskog zemljišta u Novom Sadu, potrebno izdvojiti 10.299 evra.

Sa druge strane, kada se radi o poljoprivrednom zemljištu, najniža cena po aru iznosi nešto više od 41 evra, koliko je potrebno izdvojiti na teritoriji Novog Naselja, dok je najviša cena poljoprivrednog zemljišta po aru, 1.333 evra, koliko je potrebno izdvojiti za poljoprivredno zemljište u Petrovaradinu.

 

Zrenjanin

Kada se radi o prodaji građevinskog zemljišta u Zrenjaninu, najniža cena ara iznosi 94 evra, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 24.326 evra po aru.

Sa druge strane, za ar poljoprivrednog zemljišta, zainteresovani kupci, moraće da odvoje 886 evra po aru zemljišta ovog tipa u Zrenjaninu.

 

Pančevo

Jedan ar građevisnkog zemljišta u Pančevu, iznosi 413 evra, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti čak 41.954 evra, koliko košta najskuplji ar građevinskog zemljišta u Pančevu.

 

Beograd 

Prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs najniža cena ara građevinskog zemljišta nalazi se na levoj obali Dunava, u Borči i iznosi 1. 100 evra po jednom aru, dok je za cenu najvišeg potrebno izdvojiti 185. 064 evra, koliko košta ar na teritoriji Karaburme.

Kada je u pitanju poljoprivredno zemljište, najniža cena iznosi 500 evra po aru, koliko je potrebno izdvojiti na teritoriji Sopota, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 16.666 evra po aru zemljišta koje se nalazi na području Surčina.

Smederevo

Kada se radi o građevinskom zemljištu u Smederevu, najniža cena ara iznosi 691 evro, dok je za najvišu potrebno izdvojiti 4.199 evra koliko je ar zemljišta u Smederevu.

Za jedan ar poljoprivrednog zemljišta u Smederevu, potrebno je izdvojiti 363 evra po aru,

Šabac

Prema oglasima, cena jednog ara građevinskog zemljišta u Šapcu, iznosi 9.817 evra.

Čačak

Kada se radi o građevinskom zemljištu u Čačku, cena po aru iznosi 2.500 evra.

Niš

Za najnižu cenu građevinskog zemljišta u Nišu po aru, potrebno je izdvojiti nešto više od 110 evra, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 5.000 evra, koliko košta građevnisko zemljište u Nišu koje se nalazi u blizini aerodroma "Konstantin Veliki"

Na istoj lokaciji, samo za poljoprivredno zemljište, po aru je potrebno izdvojiti 110 evra, koliko iznosi najniža cena, dok je za najivišu potrebno izdvojiti 1.452 evra po aru poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša.

Kragujevac

Za najnižu cenu građevinskog zemljišta u Kragujevcu, potrebno je izdvojiti nešto više od 62 evra po aru, i vrednost se penje sve do 9.160 evra, koliko je potrebno dati za najvišu cenu ara u Kragujevcu.

Kruševac

Cena građevinskog zemljišta u Kruševcu po Aru iznosi 2.483 evra.

Kraljevo

Najniža cena, kada se radi o građevinskom zemljištu u Kraljevu, iznosi 1.500 evra po aru, dok je za najvišu cenu potrebno izdvojiti 2.437 evra po aru.

Leskovac

Kada se radi o tržištu nekretnina, najniža cena građevinskog zemljišta u Leskovcu, po aru iznosi 874 evra, dok je za najvišu potrebno izdvojiti 26.990 evra po aru.

Za cenu poljoprivrednog zemljišta po aru, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, potrebno je izdvojiti 3.571 evro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prodaja nekretnina strancima u Turskoj skočila za 50 odsto!
Planeta

Prodaja nekretnina strancima u Turskoj skočila za 50 odsto!

Prodaja kuća i stanova strancima u Turskoj, skočila je za skoro 50 odsto na rekordan nivo u novembru, privukavši milijarde dolara deviza. Pad lire učinio je kupovinu znatno jeftinijom onima koji plaćaju u čvrstoj valuti, pokazuju današnji statistički podaci

14.12.2021

16:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija