• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2021

21:17

NAJLAKŠE JE SAKRITI SE IZA TASTATURE! Dragana Mirković u INFORMEROVOJ AKCIJI!

Informer

Društvo

NAJLAKŠE JE SAKRITI SE IZA TASTATURE! Dragana Mirković u INFORMEROVOJ AKCIJI!

Podeli vest

Regionalna muzička zvezda Dragana Mirković progovorila o sajber nasilju u okviru Informerove akcije "Trpiš teror na netu, obrati se svetu"

Popularna pevačica Dragana Mirković kaže da nije doživljavala nasilje na internetu, ali da jeste bilo zluradih komentara.

- Ako se pojavi poneki malo zlonameran, smešan komentar, u smislu kako si se obukla, ne pridajem mu na značaju, to kod mene izaziva smeh, ne bol ili nešto tako. Nisam baš idealan sagovornik po tom pitanju jer ne mogu da govorim iz ličnog iskustva.

Kao majka Dragana i te kako ima stav po tom pitanju. Ona dodaje da voli mlade ljude, decu i brine za njih.

- Kada kažem decu, ne mislim samo na svoju nego sam generalno neko ko jako voli decu. I strašno brinem, znajući da su društvene mreže, s jedne strane divna stvar preko kojih se mladi druže i upoznaju, ali sa druge strane izuzetno su opasno mesto. Opasno u smislu da mladi ljudi, posebno tinejdžeri, koji kad naprave profil na društvenim mržama, osećaju se kao javne ličnosti. Oni tada počinju da dobijaju i te neke komenatare, koji su u principu namenjeni javnim ličnostima. Oni tada mogu razviti i razne komplekse.

Dragana kaže da je najlakše sakriti se iza tastature gde vas niko ne vidi i ne zna ko ste. 

- Vi možete nekoj mladoj devojci ili momku da napišete sve najgore, da ga izvređate i tako dalje. To je bolno, to je sigurno bolno. Ja sam jako srećna što moja deca nisu u toj situaciji, ali znam da postoje mladi koje to povređuje. Neko se povuče u sebe, kod nekih čak izaziva bes, gnev, to su sve izuzetno opasna osećanja za mlade ljude, preopasna. To je ono što mene brine. Strašno je što dolazimo u situaciju da jedna mlada prelepa devojka izgubi život da bismo se mi uopšte osvrnuli na jedan tako veliki problem. 

Mirkovićeva tvrdi da sve polazi iz kuće i da roditelji moraju da povedu računa šta njihova deca rade i da sa njima pričaju o nasilju na internetu.

- Kada se toliko priča o gubitku jedne divne mlade devojke, možda bi sada trebalo da iskoriste tu strašnu priliku, da kažu svojoj deci "vidite kako može ružno mišljenje da utiče na nekoga". Deca treba da povedu računa šta će nekome napisati, da znaju da se tamo nalazi neka osećna mlada osoba koju to može da povredi. E, to je nešto što mislim da mora prvo od kuće da krene, a onda možda da bude i neko predavanje na tu temu u školama. 

- Odrasla osoba može da se obrati policiji i potraži zaštinu, ali nisam nikada čula da to rade mladi ljudi, tinejdžeri, kaže Dragana i dodaje da se oni najčešće sami bore sa svojim osećanjima.

- Mislim da mora mnogo ozbiljnije da se priđe tom problemu jer su u pitanju deca, tinejdžeri na početku svog života koji još nisu spremni za takve probleme i oni ne znaju kako da se nose sa tim.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija