• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2021

16:09

NAKON 15 STEPENI, STIŽE LEDENA KIŠA! Ove delove Srbije sutra i prekosutra čekaju prave zimske temperature i SNEG

Društvo

NAKON 15 STEPENI, STIŽE LEDENA KIŠA! Ove delove Srbije sutra i prekosutra čekaju prave zimske temperature i SNEG

Podeli vest

Kraj decembra doneo nam je lepo vreme i neobično visoke temperature za ovo doba godine. I dok svi uživamo u proleću pred zimske praznike, meteorolog Đorđe Đurić otkriva dokle će se takvo vreme zadržati u Srbiji.

- U nedelju i ponedeljak pod uticajem doline sa severa očekuje se oblačno vreme sa kišom, samo će na jugu i jugoistoku u nedelju biti suvo. Iako će biti svežije u odnosu na petak i subotu, zbog jugozapadnog strujanja ostaje relativno toplo, uz temperature u nedelju od 8 do 16°C, u Beogradu do 10°C, a u ponedeljak od 5 do 10°C, u Beogradu do 6°C. Izuzetak će biti sever Vojvodine, jer će u nedelju i ponedeljak ovaj deo Srbije biti pod uticajem veoma hladne vazdušne mase sa severa i severoistoka Evrope, pa se u ovim predelima očekuju temperature oko 0°C, a biće uslova za susnežicu, vlažan sneg ili ledenu kišu koja će se lediti pri tlu (Subotica, Sombor, Kikinda) - rekao je Đurić.

Foto: Tanjug

Ledena kiša očekuje se u nekim krajevima Srbije

On dodaje da će u ponedeljak ujutro uslova za susnežicu može biti i na jugu Bačke i u delovima Srema. Inače, na severu Srbije niže temperature će se odraziti i zbog severoistočnog vetra, dok će na jugu i istoku Srbije duvati jugozapadni vetar, uz temperature u nedelju i do 16°C.
- U utorak i sredu u većem delu Srbije umereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo, a slaba kiša očekuje se uglavnom na jugu, jugoistoku i na zapadu Srbije, a na višim planinama slab sneg. Vetar u svim predelima u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura biće od 5°C na severu do 12°C na jugoistoku Srbije. U četvrtak i u petak uglavnom suvo i malo toplije, samo ponegde sa slabom kišom. Maksimalna temperature biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C - prognozira meteorolog.

Kada je reč o novogodišnjoj noći, Đurić kaže da nas čeka suvo vreme. Temperature će se kretati uglavnom od 3 do 7°C, tako da se mraz ne očekuje.


- Oko prvog januara iznad našeg područja prostiraće se veoma snažan i izražen greben sa jugozapada, a u sklopu njega će nam u vidu izraženog jugozapadnog strujanja stizati i veoma topla vazdušna masa sa jugozapada. Prvog januara uz pretežno sunčano vreme, maksimalna temperatura biće oko 15°C, lokalno i više. Od drugog januara usledio bi postepeni pad temperatura, ali prema trenutnim proračunima zime i zimskih vremenskih uslova nema bar do pred Božić. Da se kojim slučajem nalazimo u letnjem delu godine, sinoptička sutaucija koja se očekuje oko prvog januara donela bi vrele letnje temperature od preko 35°C. Ipak, zahvaljujući dobu godine, temperature će biti oko 15- ak stepeni, a toplo će biti i na planinama, uz intenzivno otapanje snežnog pokvivača i na višim planinama - precizirao je on.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija