• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2021

13:42

NIJE VAM DRŽAVA NI TATA NI MAMA, PA DA ODREĐUJE DA LI ĆETE NA ŽURKU ILI NE! Ministar Lončar poručio da građani sami odlučuju kako će slaviti Novu godinu, a da će nadležni kontrolisati poštovanje mera!

Tanjug/Pixabay

Društvo

NIJE VAM DRŽAVA NI TATA NI MAMA, PA DA ODREĐUJE DA LI ĆETE NA ŽURKU ILI NE! Ministar Lončar poručio da građani sami odlučuju kako će slaviti Novu godinu, a da će nadležni kontrolisati poštovanje mera!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da ne može država da određuje građanima da li će da idu na proslave jer je to na njima da odluče, ali je poručio da će se kontrolisati poštovanje propisanih mera

 

- Građani, nemojte da računate da vam je država tata i mama, pa da će da vam određuje da li ćete da idete na žurku ili ne. Dovoljno smo uradili, obezbedili kapacitete, lekove, vakcine - rekao je Lončar u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanje novinara zašto na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba nisu pooštrene mere i kako ćemo se boriti sa rizicima imajuću u vidu predstojeće proslave praznika.

Lončar je poručio da bi svako ko organizuje bilo šta trebalo da zahteva da oni koji dolaze budu ili vakcinisani ili da imaju negativan PCR ili antigenski test.

- Zašto nismo pooštrili mere? Da kažemo ne može, onda će svi da odu ilegalno, pa će biti problema koliko hoćete. Zar stvarno mislite da mi ništa ne znamo? Kada kažemo da nešto ne radi ili je ograničeno radno vreme onda se iznajmljuju stanovi, kuće, skupi se veliki broj ljudi i odatle posle imamo mnogo zaraženih - rekao je Lončar.

Naveo je da će proslava biti i da će se kontrolisati poštovanje propisanih mera.

- Pa ne slavi se ujutru u devet sati već uveče, a zna se koje su mere posle 20 sati i njihovo poštovanje ćemo sigurno kontrolisati. Ako se nekom isplati da plaća kazne od 300.000, 500.000 dinara, nema nikakavih problema, ali pre svega bi trebalo da se vodi računa o sprečavanju širenja zaraze - dodao je Lončar.

Naveo je da još nisu sve bolnice izašle iz kovid sistema i ponovo apelovao na sve građane da se vakcinišu.

- Ovo traje već dve godine, ne znamo dovoljno, ali znamo šta može da nam pomogne, a to je da ako isteklo šest meseci od druge doze vakcine treba da primimo buster dozu, a ako se nismo vakcinisali, da primimo prvu dozu, posebno ako smo mladi - rekao je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija