• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

03.01.2022

12:43

ZAGREBAČKI POLICAJAC O NESTANKU MATEJA PERIŠA: Sve osumnjičene odmah na poligraf, ZAŠTO SE TOLIKO ČEKALO?!

printscreen facebook

Društvo

ZAGREBAČKI POLICAJAC O NESTANKU MATEJA PERIŠA: Sve osumnjičene odmah na poligraf, ZAŠTO SE TOLIKO ČEKALO?!

Podeli vest

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati

Penzionisani zagrebački kriminalista i stručnjak za potrage Branko Lazarević kazao je kako je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je, smatra, trebalo uraditi i sa nestankom Mateja Periša.

- Kad god osoba nestane, policiju treba obavestiti odmah, a policija bi trebalo da razmotri sve mogućnosti i da preduzme baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenario. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi takođe treba postupati kao da se dogodilo najgore - kazao je u ponedeljak za Dnevnik.hr iskusni zagrebački penzionisani kriminalista Branko Lazarević.

Foto: J. Tošić

 

Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar. U konkretnom slučaju, možda bi temeljem saradnje dve policije trebalo angažovati i dobrog kriminalistu iz Hrvatske koji će raditi na slučaju s kolegama iz Beograda, kazao je.

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodor

pre 2 godine

A otkud "penzionisani zagrebački policajac" zna da srpska policija uveliko to ne radi, ali ne razglašava u javnosti?

Milena

pre 2 godine

Tačno tako , dosta nesjanoća je u priči tih momaka a i to veče se pooilo više i nisu ga trebali ostaviti samog .Žao mi je dečka , u svakom slučaju dobra koordinacija srpskog i hrvatskog mupa treba da postoji .Nadam se još u pozitivan ishod istrage zbog porodice i svih nas u Srbiji koji se brinemo .

Baki

pre 2 godine

Uvek je teško tražiti nestale. Raspon se kreće od nesreće, ubistva pa do prelaska granice, ako se slučaj kasno prijavio. Polako sa istragom. lako je biti pametan sa strane. Ko zna ko je ovde sve umešan. Jedno je sigurno - uvek nakon izvesnog vremena isplivaju novi podaci o nestalom, "drugovima" itd.

Nova

pre 2 godine

U Splitu ti samo išaraju auto, a u Beogradu nestaneš bez traga? Kako da imaš turiste kad ti državom vladaju SPC i četnici i mafija, koja od ljudi radi faširano meso, a drugi nestaju bez traga, a policija nesposobna da išta reši....? Zašto baš NITI JEDAN srpski portal ne piše o tome, kako Vučić opet nije stigao hrvatski bedepe (Veći je skoro 7 milijarde evra, iako je to duplo manja država), a već 2g laže Srpski narod da ga stigo jer mu Korona izvukla komplekse i nadu da će im propasti turizam? Minimalna plata u RH 500 evra, u CG 450 evra, a kolika je u Srbiji ne sme napisati niti jedan srpski portal. Javni dug Hrvatske pao za čak 5% jer je sezona bila svetsko čudo, a BDP je veći od srpskog za čak 6,3 mlrd. E! RH će davati 20.000 E. iseljenicima koji se vrate i otvore firmu u RH! Uskoro će preko 220.000 hrv. penzionera imati 50% veće penzije, jer se menja Zakon da naslede polovicu penzije od preminulog bračnog druga!

ratko

pre 2 godine

eto ustasa se javio da pljuje,vi ne bi za Srbinom ni potegli policiju,govna jedna

vladimir

pre 2 godine

Da se to desilo Srbinu u Hrvatskoj ne bi ga ni tražili ...... setimo se samo Splita!

NEBOJŠA

pre 2 godine

ГОСПОДИНЕ ЛАЗАРЕВИЋУ,СВАКА НАСИЛНА СМРТ СЕ ,ПОЛИЦИСКИ,ИСТРАЖУЈЕ КАО ПОТЕНЦИЈАЛНО УБИСТВО ,БЕЗ ОБЗИРА КОЛИКО ОЧИГЛЕДНО СЕ Рдило о самоубиству.београдској полицији нису потребни ''тутори'' из загреба,чија полициј а,узгред буди речено , не вреди колико ни попушена лула дувана,(не би да објашњавам зашто,вероватно и ви знате разлог).УОСТАЛОМ ЧЕМУ ТОЛИКО ХАЛАБУКЕ.ЈЕДАН УСТАША МАЊЕ,КИЛА КРУВА ВИШЕ.

Darko

pre 2 godine

Na poligraf? A šta ćemo ako odbiju ispitivanje? Uz to se poligraf ne priznaje na sudu. Ako policija nije u stanju da ovo raščivija neka zovu FBI. Činjenično stanje je da je policija u rasulu i da samo služi da brani režim i da će sa padom diktatora morati da se u policiji ukloni žito od kukolja. Ovoj zemlji treba policija koja će uhapsiti svakoga ko prekrši zakon pa bio on brat predsednika države, ministar ili brat ministra. Ova policija to ne radi. Ona štiti mafiju na vlasti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija