• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2022

09:00

Oglasio se sveštenik koji je želeo da poseti Novaka: Ne mogu da prihvate njegov uspeh jer dolazi iz Srbije!

pexels/tanjug/rojters

Društvo

Oglasio se sveštenik koji je želeo da poseti Novaka: Ne mogu da prihvate njegov uspeh jer dolazi iz Srbije!

Podeli vest

Starešina Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu protojerej-stavrofor Milorad Lončar izjavio je danas da je iznenađen odlukom australijskih vlasti da mu na Božić ne dozvole da poseti najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, koji je u izbegličkom karantinu u Melburnu

Protojerej Lončar je za RTS rekao da je obrazloženje za to što poseta nije dozvoljena to da su zabranjene posete svim ljudima u tom karantinu.

- Ovo je zemlja u kojoj živim 46 godina i pastirska poseta nije odbijena nikome do sada. Ja sam mogao da odem na bilo koje mesto da posetim bilo koga, u zatvor, u bolnicu - ispričao je Lončar.

On je dodao da je Ðoković u pritvoru, a ne u karantinu.

- Pominje se karantin, nije u pitanju karantin, nego je u pitanju zatvor. Tamo oni koji dođu ilegalno ili neko kome ne odobre vizu, oni ga bukvalno zatvaraju - rekao je protojerej-stavrofor Lončar.

Naveo je da se ne samo u srpskoj zajednici, nego uopšte u Australiji govori o tome i istakao da je Australija je trenutno podeljena na one koji su protiv vlade i njene odluke o Ðokoviću i one koji su protiv Novaka.

- Ima nažalost takvih koji okrivljuju Novaka da navodno ne poštuje zakone Australije. Oni podržavaju premijera Skota Morisona i njegovu neprihvatljivu izjavu u vezi sa Novakom - ispričao je Lončar.

Prema njegovim rečima, australijanski mediji su na strani zvanične politike.

- Ovo što se desilo je tesno vezano sa politikom. S jedne strane Morison i njegova partija treba da izađu uskoro na izbore i ovo je kao neka kampanja gde svi treba da se pridržavaju zakona, uključujući i poznate ličnosti - dodao je protojerej Lončar.

On smatra da je većina Australijanaca protiv toga što država radi i mera uopšte i samim tim protiv onoga što rade Ðokoviću, ali da svakako da ima onih koji podržavaju stav države.

- Ono što je karakteristično je da ljudi ovde ne mogu da prihvate da je Novak kao Srbin toga kvaliteta kao čovek i igrač, jer po njima, ne može neko ko nije iz njihovog miljea biti tako uspešan. I njima smeta kada govori kao čovek od integriteta - rekao je protojerej Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

U prevodu: u Australiji je na delu FAŠIZAM, Australija je FAŠISTIČKA DRŽAVA!

Djina

pre 2 godine

Prvo, i osudjenik na smrt, teski zlocinac, ima pravo na svestenika. Drugo, gle ti potomaka ubica, lopova i prostitutki kako pokazase lice. I trece, da li neko zna zasto skoro cela Planeta mrzi Srbe?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija