• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

10.01.2022

13:56

KARTONSKA KUTIJA OSTAVLJENA JE NASRED ULICE, NA -10 STEPENI, A IZ NJE SE ČUO DEČIJI PLAČ! Pored kutije je stajala potresna poruka!

Društvo

KARTONSKA KUTIJA OSTAVLJENA JE NASRED ULICE, NA -10 STEPENI, A IZ NJE SE ČUO DEČIJI PLAČ! Pored kutije je stajala potresna poruka!

Podeli vest

Skamenila se kada je čula gugutanje iz kartonske kutije ostavljene na ulici, a onda je primetila poruku: "Molim vas, pomozite mi! Moja mama nikada ne bi uradila ovo"

 

Očigledno da se neko u našoj zajednici osećao toliko izgubljeno i beznadežno da je napravio verovatno najteži izbor u svom životu, rekla je žena koja je pronašla napuštenu bebu

U trenutku kada je temperatura već počela da pada ispod deset stepeni ispod nule, poslednjeg dana prethodne godine u 14 sati, Roksi Lejn je izašla na ulice Ferbanksa na Aljasci i ostala zatečena prizorom koji je ubrzo zatekla.

Napuštena beba tiho je gugutala iz kartonske kutije ostavljene nedaleko od njene kuće, a kada je prišla, videla je srceparajuću poruku i ceo događaj odlučila da podeli na svom Fejsbuk profilu, prenosi "Njujork Post".

"Molim vas pomozite mi! Rođen sam danas, 31. decembra 2021. u 6 sati ujutru, rođen sam 12 nedelja pre termina. Moja mama je bila u 28 nedelji kada me je dobila. Moji roditelji i baka i deka nemaju dovoljno novca da me hrane i odgajaju. Nikad nisu želeli da urade ovo. Moja mama je jako tužna što ovo radi. Molim vas, uzmite me i nađite mi porodicu koja će da me voli. To vas mole moji roditelji. Moje ime je Tišon", pisalo je u poruci.

Lejn je u postu napisala da je dete pronašla u kartonskoj kutiji pored poštanskih sandučića nedaleko od svoje kuće.

"Ceo dan sam analizirala svoja osećanja i prolazila kroz sve različite scenarije i razloge i pitala se kako je tako nešto moglo da se desi", navodi Lejn, zatim je zamolila sve koji možda poznaju majku da joj se obrate, jer joj je možda potrebna medicinska pomoć.

"Očigledno da se neko u našoj zajednici osećao toliko izgubljeno i beznadežno da je napravio verovatno najteži izbor u svom životu, da ostavi nevin život pored puta bez ičega osim ćebeta i imena. Ali dala mu je ime! Ima tu neke ljubavi, čak i ako je donela užasnu odluku. Danas sam spasila bebu i verovatno ću razmišljati o njoj do kraja života", zaključila je Roksi.

Vlasti Aljaske potvrdile su ovu vest i sačinile izveštaj o napuštenoj bebi pronađenoj oko 14 časova, a potom je Hitna pomoć prevezla u bolnicu, gde je utvrđeno da je dobrog zdravlja, javljaju lokalni mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija