OGLASILA SE SPC! Njegova Svetost se posebno moli za... Evo u kakvom je stanju patrijarh Porfirije!

printscreen

19:24 Društvo 0

Informer.rs | 11. 01. 2022.

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve se oglasila o zdravstvenom stanju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija

"S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve će predstojeće dane provesti na kućnom lečenju.

Njegova Svetost ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano.

Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg", piše na Instagram profilu Njegove Svetosti.