• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

12.01.2022

08:26

FRKA U ČAČKU ZBOG DEČIJEG GRUDVANJA! Klinci grudvama gađali autobuse, RODITELJI SE POKAČILI NA MREŽAMA! Jedni kažu DEČIJA IGRA, drugi tvrde - MALI DIVLJACI!

Pixabay

Društvo

FRKA U ČAČKU ZBOG DEČIJEG GRUDVANJA! Klinci grudvama gađali autobuse, RODITELJI SE POKAČILI NA MREŽAMA! Jedni kažu DEČIJA IGRA, drugi tvrde - MALI DIVLJACI!

Podeli vest

Čačanski roditelji ozbiljno su taratili na društvenim mrežama oko - grudvanja!

"Jao zamislite kakvi "divljaci", pa nisu vam bombe bacali na auto! Veći su divljaci oni koji sede kod kuće i na telefonima gledaju još veće divljake", odbrusila je jedna majka čoveku koji se žalio što su mu pogodili auto

"Grupa dece gađa vozila grudvama kod hotela Morava, roditelji nemojte posle da bude - zašto im je neko počupao uši za divljačko ponašanje!" - ovo upozorenje objavio je jedan Čačanin, nakon što se i sam našao na meti nestašne dece, prenosi telegraf.rs.

Niko nije očekivao da će njegova objava izazvati pravu buru na društvenoj mreži. Roditelji su se vrlo brzo našli u klinču, i to oštrom. Komentari se i dalje nižu, a većina je stala na stranu dece, jer su mnogi oduševljeni da su i u današnje vreme, kada za mališane važi da uglavnom sede kod kuće, neki i dalje "sposobni" da budu nestašni i igraju se.

- Jao, zamislite kakvi "divljaci", pa nisu vam bombe bacali na auto. Veći su divljaci oni koji sede kod kuće i na telefonima gledaju još veće divljake nego što su oni sami, razmislite malo o tome i pogledajte šta je sve deci dostupno da gledaju. Bravo za decu koja su napolju i koja još uvek umeju da se IGRAJU - napisala je jedna majka.

I drugi su je uglavnom podržali:

- Dobro je, pa još možemo da vidimo nevaspitanu decu na ulici. Ja se više brinem za ove vaspitane zombije pored računara. Igraju se deca, nema starijih da ih usmere - glasio je komentar drugog roditelja.

Ipak, bilo je i onih koji su upozorili da ovakva igra, koliko god na prvi pogled izgledala simpatično, može biti opasna.

- Svaka čast što ste skrenuli pažnju. Samo vozači znaju kako izgleda voziti dok grudve bubnje u auto, šoferku, a vi morate da gledate na znake, poštujete pravila, držite pažnju. Deca treba međusobno da se grudvaju, a ne da gađaju vozila. Vozači ovo razumeju.

Jedan je predložio roditeljima koji ovo podržavaju, da svoja kola onda postave kao metu.

- Strašno, zaista nisu kriva deca, deca su još i dobra kakvi su roditelji. Samo se javite vi čija su deca nanela štetu na tuđoj svojini da nadoknadite istu, pa sledeći put postavite vaš auto kao metu - odbrusio je ovaj Čačanin.

Kao i uvek kad Srbi "padnu u vatru", nema sredine. Svako drži svoju stranu i misli da je apsolutno u pravu.

Anketa

Sociološkinja: Granice moraju da se znaju

Sociološkinja Jelena Radović kaže da je ova igra podseća na detinjstvo, ali ističe da deci ipak treba postaviti neke granice.

- Tako smo grudve bacali i mi, i naši roditelji, bake, deke, pa čak i prababe i pradede na zaprežna kola. Danas, kada padne sneg u gradu, mlađim generacijama je to prava atrakcija, jer se ne događa često. Ali, ako decu samo podržimo i kažemo kako je to baš lepo i simpatično, granica se lako može pomeriti, pa sutra mogu gađati vozila kamenicama ili nekome lupiti šamar. Pred decom treba da nastupimo tako da im objasnimo da je grudvanje divno i da je sjajno kad uživaju u snegu, ali da je najlepše kad se grudvaju međusobno, prave Sneška... I da budu svesni posledica koje mogu ostaviti ako nekoga, na primer, pogode ledenicom u slepoočnicu - objašnjava Radović, zaključujući da deca ipak ne treba da bacaju grudve na vozila.

Ona takođe podseća da je iznošenje mišljenja na mrežama, kako to čine roditelji koji se trenutno svađaju u komentarima, javno dostupno i to mogu lako pročitati i njihova deca.

- Roditelji treba da budu svesni da to što pišu u grupama nije ćaskanje između dva prijatelja, već je to javni prostor gde tvoje mišljenje utiče i na druge. Neka paze šta pišu, jer će to možda čitati i njihova deca, pa pomisliti da im je sve dozvoljeno - kaže Jelena Radović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nervni slalom

pre 2 godine

Jaooo, pa pogode mi vozilo sa dve grudve. Pa ukočim, pa izletim iz vozila, pa udri po deci. A oni neorganizovani, nisu očekivali kontra napad. Faktor iznenađenja. A moje grudve grudve bolje sabijene golim rukama nego njihove u rukavicama. Još sam precizniji. Pa to samo pršti, po leđima, po nogama. Jednom spade kapa usled pogotka u glavu. I dok oni izvlače ranjene i poginule, ja uskočim za volan i gas. Štetu saniram jednim pokretom brisala, ugrejem ruke na ventilaciji i svima smešno....

Rade R

pre 2 godine

Super je što se deca igraju napolju, ali roditelji te dece treba da objasne da trebaju između sebe da se grudvaju a ne da gađaju automobile! To može da bude vrlo opasno a pogotovo iritantno za vozače automobila! Prema tome svi roditelji treba da objasne svojim "prinčevima i princezama" o čemu se radi!

GojkoDuda

pre 2 godine

Shvatice kad odrastu da nisu trebali to da rade jer je opasno, svi prodju kroz taj period. Neka dodju u Atenicu da vide sta je gadjanje kola.

Cacak

pre 2 godine

Mene su danas gađali u balkanskoj, momentalno sam izletela iz kola da se obračunam sa bandom i pobegli su brzinom svetlosti, batina je iz raja izasla, neka misli ko sta hoce, od kada su uveli sistem da nema batinanja ni ostrih kazni zato nam je i ovako u drzavi, posten narod nemoze leba na miru da zaradjuje. Roditelji od tih delikvenata da su provodili vreme sa decom ne bi od njih bilo takvo pokvareno delo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija