• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2022

11:36

Srpska policija preduzela APSOLUTNO SVE! VANREDNO OBRAĆANJE HRVATSKE POLICIJE O NESTALOM MATEJU!

Printscreen

Društvo

Srpska policija preduzela APSOLUTNO SVE! VANREDNO OBRAĆANJE HRVATSKE POLICIJE O NESTALOM MATEJU!

Podeli vest

Danas tačno u podne, predstavnici hrvatske policije obratiće se javnosti u 12 sati na pres konferenciji povodom potrage za Splićaninom Matejem Perišom, nestalim u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra

Kako piše Večernji list, na konferenciji će biti otkriveni detalji o potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu.

Foto: printscreen Facebook/Večernji list

Visoka delegacija hrvatske policije boravila je u Beogradu dva dana na inicijativu premijera Andreja Plenkovića.  U Beogradu je tim hrvatskih istražitelja dočekao ministar MUP-a Srbije Aleksandar Vulin i s njima podijelio dokaze, informacije i saznanja o istrazi.

 

Podsetimo, potraga za Metejem Perišom ušla je u 13. dan.

Pomoćnik glavnog direktora hrvatske policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac obratio se novinarima.

- Protekla dva dana smo proveli u Beogradu s kolegama iz srpske policije. Ono što vam mogu reći sa profesionalmne strane je da je srpska policija preduzela apsolutno sve snage. Intenzitet potrage se nastavlja na istom nivou, najvišem mogućem. Tokom našeg boravka gde nas je primio ministar Aleksandar Vulin, koji je pružio apsolutno sve što je hrvatska policija tražila. To sastanku je prisustvovao i otac nestalog Mateja, gde smo ga izvestili o svim preduzetim radnjama.

- Mi ćemo takođe proveriti sve s naše strane u Hrvatskoj. Bićemo u kontaktu sa ocem i porodicom. Nadamo se svi da će uskoro doći do raspleta događaja i da ćemo Mateja pronaći živog.

- Srpska policija je preduzela sve, od prvih mera koji se čine u takvim slučajevima. Sa svim tim dokazima koji su prikupljeni, nastavljamo istragu.

Nije bilo nasilja

Na pitanje da li verzija da nije bilo nasilja ima osnova, rečeno je:

- Ništa ne ukazuje da bi njegov nestana bio posledica nasilne radnje.

Snimak iz Save nastao u noći nestanka

- Meni je žao što se pojavljuju snimci. Ne mogu da spekulišem šta se nalazi na snimcima. Srpska policija je napravila izuzetan posao o kretanju Mateja Periša. Od izlaska iz kluba do ulaska u vodu ima 1,5 kilometar. To je ogroman posao, pregledavali su se sati materijala. Tu su i snimci posle mogućeg ulaska u vodu. Možemo reći da je osoba koja je odevena kao Matej je došla do vode. Ne postoji policajac koji će vam reći da je ušao u vodu. Postoje radnje koje na to upućuju, ali ne mogu vam iznositi više detalja. Snimak je autentičan za plivanje. Čini se da neko pliva, ali se ne zna da li je predmet ili neka osoba. Svaki snimak je podložan daljoj obradi. Snimak je nastao u danu nestanka.

Prijava nestanka

- Formalna prijava nestanka je bila istog dana, 31. decembra. I pre toga je bilo kontakata u jutarnjim satima njegovih prijatelja i policije.

Konzumiranje droga

Što se tiče konzumacije opijata, ono što su nam preneli iz srpske policije, da biste to dokazali morate da izvršite veštačenje uzorka krvi. Sav taj segment će biti predmet posebne istrage. Napravili smo rekonstrukciju njihovog kretanje pre i posle Gotika. Ne postoji rupa da nije rekonstruisana. Shvatite me, o drogama ne mogu da govorim.

Ispituju prijatelje Mateja Periša

- Hrvatska policija će razgovarati s prijateljima oko stvari koje nam mogu pomoći u delu nestanka. Postoji mogućnost još nekoliko razgovora dok god mi to smatramo da treba. Srpska policija je s njima detaljno razgovarala, svi su prošli poligraf. Nema nikakvih dokaza njihove umešanosti u njegov nestanak.

Potraga za mobilnim

- Srbija ima sve sisteme lociranja mobilnog. Mi ćemo se uključiti i obavestiti srpsku policiju.

Misteriozni Zadrani i sukob

- Utvrdićemo ko su te osobe i da li su uošte iz Zadra. Srpska policiaj ima najbolje profesionalce s kojima sam radio i njihov angažman je neupitan. Oko navodnog sukoba, imamo saznanja da Matej i njegovo društvo nisu bili ni u kakvom sukobu. Platili su čitav račun u Gotiku. Neozbiljno bi bilo da spekulišem zašto je trčao, da li na bankomat ili u razgledanje Beograda.

Srpska policija

- Sve što bude moguće, biće učinjeno. Srpske kolege su čak kontaktirale proizvođača mobilnog. Preduzeto je sve što je moguće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 2 godine

Pre nego što su došli i Srbiju hrvati su trebali da iz kuće gos. Periša uzmu lap top ili kompjuter i da ga dobro "protresu" pa ako nešto iz njega "ispadne" da onda sa tim informacijama dođu u Srbiju. Što se tiče njihove policije ona se nikad nije bavila istinskim istragama već "istragama" koje potvrđuju nevinost ili ne umešanost njihovih građana ni u jedno krivično delo !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija